Δείτε Επίσης: Ρεβανί σε σιρόπι γάλακτος…θα σας εντυπωσιάσει | Ρεβανί καρύδας !!!
Υλικά:
Σιρόπι:
3 φλιτζάνια ζάχαρη
3 και 1/2 φλιτζάνια νερό
Σφήνα από λεμόνι
Μείγμα Ρεβανί:
Βούτυρο 250 γραμμάρια
2 φλιτζάνια ψιλη ζάχαρη
6 αυγά
Ξύσμα ενός λεμονιού
Χυμός από δύο πορτοκάλια
2 κ. σούπας κονιάκ ή μπράντι, χρησιμοποίησα Μεταξά.
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
2 κουταλάκια του γλυκού ψήσιμο πάουντερ
1 φλιτζάνι λεπτό σιμιγδάλι
Προαιρετικά 1/4 φλιτζάνι τεμαχισμένη καρύδα.
Μέθοδος
Για το σιρόπι
Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε μια κατσαρόλα αφήστε να πάρει μία βράση και σιγοβράσετε για δέκα λεπτά, σβήστε τη φωτιά και βάλτε στην άκρη για να κρυώσει.
Όλα τα συστατικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου πολύ σημαντικά κατά το ψήσιμο 😀
Ανάψτε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Βουτυρώστε και αλευρώστε ελαφριά την φόρμα του κέικ χρησιμοποίησα ένα τετράγωνο ταψάκι
Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει άσπρο και αφράτο.
Προσθέστε τα αυγά ένα τη φορά χτυπώντας σε μεσαία ταχύτητα.
Προσθέστε ξύσμα λεμονιού.
Προσθέστε κονιάκ / μπράντι.
Γυρίστε την ταχύτητα του μίξερ σε χαμηλή και προσθέστε τον χυμό πορτοκαλιού.
Προσθέστε κοσκινισμένο αλεύρι και μπέικιν πάουντερ.
Προσθέστε καρύδα (προαιρετικά).
Προσθέστε σιμιγδάλι.
Ρίξτε το μείγμα του κέικ στο ταψί και ψήστε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά.
Μόλις ψηθεί το κέικ ρίξτε το κρύο σιρόπι πάνω από το ζεστό κέικ.
Καλύψτε το κέικ με πετσέτα τσαγιού για περίπου μία ώρα για να αφήσετε το σιρόπι να μουλιάσει.
Κόψτε σε τετράγωνα και γαρνιτούρα με καρύδα ή θρυμματισμένα φιστίκια ή αμύγδαλα. 🍊🍊🍊
Δείτε Επίσης: Ρεβανί σε σιρόπι γάλακτος…θα σας εντυπωσιάσει | Ρεβανί καρύδας !!!
ΠΗΓΗ: Diana Crisafis