Στρούντελ Μήλου

Με την ζύμη της και τη γέμιση μήλου, αυτή η συνταγή είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.
Σερβίρετε με παγωτό βανίλια ή σάλτσα βανίλιας και έχετε το πιο νόστιμο φθινοπωρινό και χειμωνιάτικο γλυκό που θα λατρέψουν όλοι!

Υλικά

Γέμιση:
6 μήλα καθαρισμένα και ξεφλουδισμένα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο – 15 γρ
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη -50 γρ
1/4 φλιτζάνι καρύδια -50 γρ

Ζύμη:
2 φλιτζάνια +2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις -320 γρ
1/2 φλιτζάνι και 2 κ.σ βούτυρο κρύο -150 γρ
1/8 φλιτζάνι ζάχαρη – 30 γρ
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ -5 γρ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι -3 γρ
1 αυγό
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος -180 γρ

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 190°C. Στρώνουμε ένα ταψί με ένα κομμάτι λαδόκολλα.

Γέμιση:
Λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μήλα και τη ζάχαρη και μαγειρέψτε
για 7 λεπτά. Προσθέστε καρύδια, κανέλα, σταφίδες, αμύγδαλα αν θέλετε. Αφήνω στην άκρη.

Ζύμη:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το κρύο βούτυρο μέχρι να μοιάζει σαν υγρή άμμος. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και
το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέστε 1 αυγό και κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά. Ζυμώνουμε για 2 λεπτά. Στο τέλος του
ζυμώματος, η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, ελαστική. Αφήνουμε να καθίσει για 15 λεπτά.
Πασπαλίζουμε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας με αλεύρι. Τοποθετούμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 3 κομμάτια.


Ανοίξτε τη ζύμη μέχρι να γίνει περίπου 36 cm x 32 cm. Απλώστε 1/3 μείγμα μήλου πάνω από τη ζύμη και τυλίξτε τη ζύμη μέχρι να καλύψει
τη γέμιση. Τοποθετούμε σε ταψί. Τυλίξτε τις άκρες και κυλήστε με την πλευρά της ραφής προς τα κάτω στο στρωμένο ταψί.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε διαγώνιες σχισμές από τα πάνω στρώματα της ζύμης ακριβώς μέχρι τη γέμιση.
Ψήνουμε για 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


Κόβουμε και σερβίρουμε.