Το Υπέροχο Κέικ Τυφλοπόντικας

Συστατικά

Διαφήμιση

4 αυγά
180 g ζάχαρης
125 γρ. Αλατισμένο βούτυρο
3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη βανίλιας
50 γραμμάρια αλεύρι
20 g σκόνης κακάου χωρίς ζάχαρη
1½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γραμμάρια αμύγδαλα αλεσμένα
110 γραμμάρια σοκολάτας τριμμένης
600 g κρέμα γάλακτος
2 μπανάνες
½ λεμόνι

Εκτέλεση

Βήμα 1/4
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Στρώστε μία φόρμα με αποσπωμένη βαση με χαρτί ψησίματος.
Χωρίστε τα αυγά και αφήστε τους με τα κρόκους αυγού στην άκρη.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με λίγο από τη ζάχαρη έως ότου φτάσουν να στέκετε στο κουτάλι το μειγμα και αφήστε στην ακρη

Βήμα 2/4
Χτυπήστε το βούτυρο με λίγο από τη ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλιας έως ότου αφρατέψουν.
Σιγά-σιγά, ρίχνουμε και χτυπάμε και  τους κρόκους των αυγών. Ανακατέψτε το αλεύρι, σκόνη κακάου, μπέικιν πάουντερ και αλεσμένα αμύγδαλα μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα.
Ρίχνουμε μέσα το χτυπημένο ασπράδι αυγού και προσθέστε 50 γρ από την τριμμένη σοκολάτα.
Μεταφέρετε τη ζύμη στην φόρμα και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C
για περίπου 30 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει εντελώς. Αφήστε στην άκρη

Βήμα 3/4
Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κόψτε γύρω από την άκρη της βάσης του κέικ πλάτους
περίπου 2 cm για να σχηματίσετε ένα κύκλο κέικ!

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να αφαιρέσετε το κέντρο του δακτυλίου που μόλις φτιάξατε περίπου 1 cm βάθος.


Τρίψτε με τα δάχτυλα σας το κεικ που αφαιρέσατε σε ένα μπολ. ​Αφήστε στην άκρη

Βήμα 4/4
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ, βανίλια και το υπόλοιπο της ζάχαρης μέχρι
να γίνει σαντιγί. Ρίξτε μέσα τα υπόλοιπα ξέσματα σοκολάτας. Ξεφλουδίστε τις μπανάνες,
τις κόβετε κατά μήκος και τις βάζετε κυκλικά πάνω στο κέικ  και αλείψτε με χυμό λεμονιού.


Απλώστε από πάνω την σαντιγί.

Ρίχνουμε από πάνω τα τρίμματα του κέικ.

Αφήστε το κέικ να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Καλή Απόλαυση

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση