Τρίγωνα με Κρέμα Γαλακτομπούρεκου
Η Αρετή μετράει τα υλικά με φλιτζάνι τσαγιού και εγώ τα μέτρησα με κούπα δοσομετρητή που θα την βρείτε στην αρχική σελίδα μου .
ΥΛΙΚΑ:
1 λίτρο γάλα πλήρες
1 1/2 κούπα ζάχαρη(εγώ έβαλα κούπα ζάχαρη )
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό(140 γρμ)
5 αυγά (εγώ έβαλα 4 αυγά δεν είχα άλλο…)
2 βανίλιες-ζάχαρη με άρωμα πορτοκάλι
3 κουτάλια σούπας βούτυρο λιωμένο
1/2 κιλό φύλλο κρούστας (καλύτερα φύλλο Βηρυτού)
βούτυρο γάλακτος για τα φύλλα ή φρέσκο κλαριφιέ (είναι βούτυρο που έχουμε αφαιρέσει το νερό που έχει μέσα)εγώ έβαλα και λάδι ελιάς μαζί
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
3και 1/2 κούπα ζάχαρη
2 και 1/2 κούπα νερό
1 φλούδα λεμονιού
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα να βράσει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι σαν βροχή και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πάρει μία βράση και να πήξη. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια ελαφρά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε μέσα στην κρέμα και τις 3 κουταλιές βούτυρο.
Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας όμως τακτικά για να μην κάνει κρούστα.
ΠΡΟΣΟΧΉ η κρέμα πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή για να φτιάξουμε τα τρίγωνα .
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί (30Χ30) στρώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας κάθε φύλλο καλά με ένα πινέλο. Τα φύλλα να εξέχουν από το ταψί μας στο στρώσιμο.Απλώνουμε την κρέμα σε όλη την επιφάνεια και διπλώνουμε πάνω της τα φύλλα που εξέχουν.
Τελειώνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Κόβουμε ότι περισσεύει, χαράζουμε το γλυκό μας με ένα κοφτερό μαχαίρι, ραντίζουμε με λίγο νεράκι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45′ περίπου μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.
Στο διάστημα που ψήνετε το γλυκό μας ετοιμάζουμε το σιρόπι μας, υπολογίζοντας την ώρα να είναι και τα δύο ζεστά.
Βράζουμε το σιρόπι μας για 5′ ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5-7’ακόμη.
Μόλις βγάλουμε το γλυκό ρίχνουμε με μια κουτάλα το χλιαρό σιρόπι.. Η φίλη μου Μαρία Γεωργοπούλου ρίχνει το σιρόπι ελαφρά χλιαρό και δεν της νερουλιάζει.
Από πάνω ρίχνουμε μπόλικη κανέλα και καρύδια τριμμένα ή φιστίκια αιγίνης
Εγώ έκοψα τα φύλλα στην μέση κατά μήκος όπως φαίνεται στην φωτογραφία και παίρνουμε πρώτα ένα φύλλο και το βουτυρώνουμε βάζουμε ξανά ένα φύλλο από πάνω και ξανά βουτυρώνουμε και βάζουμε μια κουταλιά γεμάτη από την κρέμα μας. βάζουμε αν θέλουμε σταγόνες σοκολάτας ή καρύδια ή φιστίκια αιγίνης και τα κλείνω σε τριγωνάκια όπως φαίνεται στις φωτογραφίες παρακάτω και τα ψήνουμε να πάρουν χρώμα χρυσαφί σκούρο .
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ