Υλικά:
Για τα φύλλα:
1 πακέτο φύλλα κρούστας τύπου Βηρυτού
1 πλάκα αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο
Για την κρέμα:
2 αυγά ολόκληρα
6 κρόκοι αυγών
200 γρ. ζάχαρη
50 γρ. αλεύρι
30 γρ. κορν φλάουρ
700 ml φρέσκο γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 βανίλιες
Προαιρετικά: 1-2 κ.σ. βούτυρο
Για το σιρόπι:
1 φλιτζάνι νερό
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα φύλλο,το τοποθετούμε κάθετα μπροστά μας,βουτυρωνουμε τη μισή του πλευρά και γυρνάμε την άλλη
μισή από επάνω έτσι ώστε να καλύψει το 1/3 της επιφάνειας.
Γυρναμε και την άλλη (βουτυρωμενη) πλευρά κι έτσι έχουμε κάνει 3 στρώσεις στο φύλλο μας.
Βουτυρωνουμε με πινέλο και κλείνουμε σε τρίγωνο.
Επαναλαμβανουμε με όλα τα φύλλα. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα βουτυρωνουμε πάλι.
Ψηνουμε αέρα,160 βαθμούς,30-40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Αφου ψηθούν με μαχαίρι τα σκίζουμε στο κέντρο για να παίρνουν την κρέμα.
Για την κρέμα:
Χτυπάμε με αβγοδαρτη σ’ενα μπολ τ αυγά ολόκληρα,6 κρόκους,ζαχαρη, αλευρι,κορν φλάουρ.
Σε κατσαρόλα,σε μέτρια φωτιά βάζουνε το φρέσκο γάλα, κρέμα γάλακτος.
Μόλις αρχίσει να φουσκώνει ρίχνουμε το 1/3 της κατσαρόλας στο μπολ με το μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας γρήγορα.
Βαζουμε την κατσαρόλα στο μάτι και μόλις πάρει να βράζει, αδειάζουμε μέσα το μείγμα του μπολ και 2 βανίλιες.
Ανακατευουμε συνεχώς μέχρι να σφίξει η κρέμα. Αφου την βγάλουμε από το μάτι,προαιρετικά ριχνουμε το βουτυρο κι ανακατεύουμε.
Αδειαζουμε σε ταψακι, καλύπτουμε με μεμβράνη να εφαπτετε και ψυγείο 2 ώρες.
Αφου την βγάλουμε την χτυπάμε με τους γάντζους του μίξερ ν’ αφρατεψει.
Σιρόπι:
Βράζουμε 6 λεπτά. Αφηνουμε να κρυώσει 5 λεπτά και βουτάμε μέσα τα φύλλα και από τις 2 πλευρές, ρίχνοντας και στο εσωτερικό τους σιρόπι
, μέσα στο κέντρο τους.
Τοποθετουμε τα τρίγωνα με το άνοιγμα προς τα κάτω σ’ενα δίσκο να στραγγίσουν.
Αφου κρυώσουν τα γεμίζουμε κρέμα με κορνε!
H Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου την ευχαριστούμε