Δείτε Επίσης: Το απόλυτο Cheesecake | Oreo CheeseCake φούρνου
Τσιζκεικ με φυστικοβουτυρο γκαναζ και βάση από μπράουνι!
Υλικά
Για την βάση από μπράουνι
125γρ αλεύρι γοχ η 1 φλιτζάνι
200γρ ζάχαρη η 1 φλιτζάνι
40γρ κακάο αγλυκο η 2/4 φλιτζανιου
1 μεγάλο αυγό
1 κτγ καφές εσπρέσσο στιγμής
1 πρέζα αλάτι
1 κτγ μπεικιν παουντερ
3/4 κτγ σόδα μαγειρική σκόνη
1 βανίλια
63 μλ καλαμποκελαιο η 1/4 φλιτζανιου
125 μλ γάλα η 1/2 φλιτζάνι
125 μλ βραστό νερό
Εκτέλεση
Πρώτα σε ένα σκεύος βαθύ ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά μαζί, προσθέτουμε το καλαμποκελαιο,το αυγό, το γάλα, ανακατεύουμε καλά και στην συνέχεια το βραστό νερό αφού ομογενοποιηθούν τοποθετούμε σε λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά. Μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα μας στεγνή. Αφού αφαιρέσουμε από το φούρνο την ώρα που είναι ακόμα ζεστό το μπράουνι μας πατάμε με ένα φλιτζάνι να κάτσει γιατί θα έχει φουσκώσει θέλουμε να είναι όλο στρωμένο και πατημένο, αφήνουμε να κρυώσει καλά!
Τσιζκεικ
Υλικά
575 γρ τυρί κρέμα
1 1/4 φλιτζάνι φυστικοβουτυρο απαλό
1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3/4 φλιτζανιου ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Σε ένα σκεύος βαθύ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Γκαναζ σοκολάτας
225 γρ σοκολάτα υγείας η γάλακτος
225 γρ κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολακι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε πάνω από την σοκολάτα μας μέχρι να λιώσει.
Συναρμολόγηση
Αφού κρυώσει το μπράουνι μας τοποθετούμε και την κρέμα τσιζκεικ με φυστικοβουτυρο βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και στην συνέχεια βάζουμε την γκαναζ μας στολίζουμε με φιστίκια αράπικα ανάλατα με λίγο ανθό αλατιού! Η φιστίκια ανάλατα. Για τους πιο τολμηρούς δοκιμάστε να βάλετε φιστίκια αλατισμένα!
Δείτε Επίσης: Το απόλυτο Cheesecake | Oreo CheeseCake φούρνου
ΠΗΓΗ: Greek Home Cooking