Υλικά

2 σακούλες φαρίναπ
4 αυγά
1 ποτήρι γάλα
2 κούπες ζάχαρη
Λίγο χυμό πορτοκαλί
1 φακελάκι μαγιά
1 βιτάμ (λιωμένο σε ζεστό νερό)
Μαχλέπι
Κακουλέ

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη μαγιά με το χλιαρό γάλα και λίγη ζάχαρη και αφήστε το για λίγο να ενεργοποιηθεί.
  • Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, βάλτε το αλεύρι και κάντε μια λακουβίτσα στη μέση. Ρίξτε μέσα τα αυγά, την υπόλοιπη ζάχαρη, το λιωμένο βιτάμ, το χυμό πορτοκαλιού, το μαχλέπι και το κακουλέ.
  • Προσθέστε το μείγμα της μαγιάς και αρχίστε να ζυμώνετε καλά μέχρι να έχετε μια εύπλαστη και ελαστική ζύμη.
  • Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε την σε ζεστό μέρος να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Χωρίστε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και πλάστε τα σε όμορφα τσουρεκάκια στο σχήμα που επιθυμείτε (όπως φαίνονται στη φωτογραφία, σε σχήμα σαλιγκαριού ή πλεξούδας).
  • Τοποθετήστε τα τσουρεκάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Αλείψτε τα τσουρεκάκια με χτυπημένο αυγό.

  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.

Η Συνταγή είναι της Stela Tanaskou