Αυτά τα τσουρεκάτα κουλουράκια είναι εύκολα στην παρασκευή τους και έχουν μια υπέροχη γεύση που συνδυάζει την φρεσκάδα του πορτοκαλιού με την απαλή υφή του γιαουρτιού.
Υλικά
- 150γρ αραβοσιτέλαιο
- 160γρ νερό
- 200γρ ζάχαρη
- 2 αυγά
- 250γρ γιαούρτι
- Περίπου 1 φλυτζανάκι του καφέ χυμό πορτοκάλι και ξύσμα
- 2 βανίλιες
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 τσιμπιά αλάτι
- 1 κ.σ μαχλέπι
- 1 κ.σ κακουλέ
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (εμένα μου πήρε 650γρ)
- 1 αυγό και λίγο γάλα για το άλειμμα
- Σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακατεύω το αραβοσιτέλαιο, το νερό, τη ζάχαρη, τα αυγά, το γιαούρτι, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το μαχλέπι και το κακουλέ.
Προσθέτω το αλεύρι σιγά-σιγά, η ζύμη να είναι μαλακή αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί η ζύμη.
Πλαθουμε πλεξουδιτσες βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα με ένα πινέλο αλείφουμε με αυγο και γάλα ρίχνουμε σουσάμι.
Ψηνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά.