Υλικά:

120 γρ ηλιέλαιο
120 γρ βιταμ λιωμένο
120 γρ γάλα
2 ασπράδια αυγών
Ελάχιστο αλάτι
Πιπέρι
Δυόσμος (φρέσκος ή αποξηραμένος, ανάλογα με την προτίμησή σας)
Μία χούφτα τυρί ρεγκάτο τριμμένο
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
250 γρ φέτα τριμμένη
2 κρόκοι αυγών αραιωμένοι με λίγο νερό
Σουσάμι

Εκτέλεση:

Προετοιμασία Ζύμης:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ηλιέλαιο, το λιωμένο βιτάμ και το γάλα.
Προσθέτουμε τα ασπράδια αυγών, το αλάτι, το πιπέρι και τον δυόσμο. Ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το τυρί ρεγκάτο και ανακατεύουμε ξανά.
Σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα αλευριού στο υγρό μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθεί.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε σε μπαλάκια ή δίνουμε το σχήμα που επιθυμούμε.
Τα τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.
Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με το μείγμα κρόκου-νερού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν όμορφα.

Η Συνταγή είναι της κας Litsa Xatzigiannaki

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Μήλου
Επόμενο άρθροΡεβανί ή Ραβανί !!