Τυροπιτάκια…

Υλικά

Τυρί φέτα τριμμένο περίπου 400 γραμμάρια,
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
4 αυγά (τους δύο κρόκους τους κρατάμε για την επάλειψη),
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι,
60 γραμμάρια μαγιά νωπή,
240 γραμμάρια χλιαρό γάλα,
180 γραμμάρια αραβοσιτέλαιο,
300 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό.
Λίγο σουσάμι.

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά με το χλιαρό γάλα, χτυπάμε με σιγανή ταχύτητα με το μίξερ ή το σύρμα τα αυγά (2 πλήρη και 2 μόνο ασπράδι) με το λάδι το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το αλάτι για λίγο μέχρι να γίνουν ένα μίγμα όμοιο, προσθέτουμε το γάλα με τη μαγιά και συνεχίζουμε και πάλι για λίγο το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 45 περίπου λεπτά σκεπάζοντάς την με μεμβράνη.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη. Ανοίγουμε στο κάθε κομμάτι της ζύμης σε στρόγγυλο φύλλο διαμέτρου περίπου 40 -45 εκατοστών. Χαράζουμε και κόβουμε το φύλλο τα 4, στα 8 και στη συνέχεια στα 16 ίσα μέρη. Τοποθετούμε στη φαρδιά άκρη του κομματιού του φύλλου μια κουταλίτσα τριμμένο τυρί και τυλίγουμε έτσι ώστε να έχουμε σχήμα κρουασάν.

Προσθέτουμε στους δυο κρόκους αυγών λίγο γάλα (1 -2 κουταλιές της σούπας) και ανακατεύουμε. Αλείφουμε με τους κρόκους των αυγών τα κρουασάν και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 περίπου λεπτά και έτοιμα….

Η Συνταγη είναι του Παναγιώτης Δασκαλούδης

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια κοτόπουλου με λαχανικά
Επόμενο άρθροΣούπερ μαλακό κέικ βουτύρου