Υλικά
100 γραμ.νερο χλιαρό
100 γραμ.γαλα νουνου χλιαρό
25 γραμ.νωπη μαγια η 1 φακελάκι ξηρή
Μισο κουταλακι αλατι
Μια τσιμπια ζαχαρη
Λιγο μελι στην μυτη του κουταλιου
4 κουταλιες ελαιολαδο
Αλεύρι οσο πάρει να γινει μια ζύμη ευπλαστη οχι σκληρη.
Εκτέλεση
Ανακατευουμε ολα τα υλικα με τελευταιο το αλεύρι.
Αφηνουμε την ζυμη λιγα λεπτα σκεπασμενη σε ζεστό μέρος μετα την χωριζουμε σε μπαλακια αναλογα με το τι θελουμε να κανουμε η τομεγεθος του ταψιου πιτσας.
Κόβουμε τα αλαντικα μας εχουμε ετοιμη την σαλτσα μας τα τριμενα τυρια.
Ανοιγουμε τα πιτσακια μας η κανουμε τα πεινιρλι μας και υα μεταφερουμε σε ταψι στρωμενο σε λαδοκολα ,βαζοντας πρωτα την σαλτσα μετα ζαμπον τυρια και μπεικον η πιπεριες μανιταρια η οτι αλλο σας αρεσει.
Τοποθετούμε λιγο βουτυρο πανω στα πεινιρλι μας και περναμε την ζυμη με πινελο βουτηγμενο σε γαλα.
Αφήνουμε λίγα λεπτά σκεπασμένα με πετσέτα και μετα ψηνουμε σε ζεστο φουρνο στους 220 βαθμους πάνω σε λαδόκολλα.
ΠΗΓΗ Αγγελική Σκόνη