Συστατικά
1 ψωμί περίπου 30cm (Σημείωση 1)
100 γρ. φλιτζανιού αλατισμένο βουτύρου
1/2κγ αλάτι
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο (~ 3 κουταλάκια σούπας)
2 – 2.5 φλιτζάνια (200 – 250g) τυριά μοτσαρέλα, τριμμένα (Σημείωση 2)
Μαϊντανός, για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160C 
Ανακατέψτε το βούτυρο με σκόρδο και το αλάτι.
Κόψτε το ψωμί στο μισό οριζόντια.
Απλωστε το βούτυρο σκόρδου σε όλη την έκταση – να το καλύψει καλά
Ψήνουμε 20 λεπτά μέχρι το ψωμί να είναι τραγανό στις άκρες.
Γυρίστε φούρνο έως 200C. Καλύψτε από πάνω με τυρί, ψήστε 7 – 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί .
Πασπαλίστε με το μαϊντανό, κόψτε το ψωμί σε κομμάτια. Σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντας ότι θέλετε από κρέατα έως σούπες

Προηγούμενο άρθροΠαντεσπάνι με κακάο
Επόμενο άρθροΛαχταριστή και εύκολη τυρόπιτα: Η συνταγή με το γιαούρτι