Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli

Χωρίς μίξερ, χωρίς ζυγαριά, χωρίς φύλλο 💯

Υλικά 👇

1 λίτρο γάλα
4 αβγά
5 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι Μπεικιν
1 κγλ αλάτι
Ρίγανη
Πιπέρι
500 γρ φέτα
1/2 ποτήρι λάδι
Όλα τα μετράμε με το ίδιο ποτήρι .
Η δοσολογία είναι για το μεγάλο ταψί της κουζίνας .
Ψήνουμε 🔥στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώστε ένα μεγάλο ταψί.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά. Προσθέστε το γάλα, το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, τη ρίγανη, το πιπέρι και το λάδι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να μην υπάρχουν σβόλοι.
  3. Σπάστε τη φέτα σε μικρά κομμάτια και προσθέστε την στο μείγμα. Ανακατέψτε απαλά.
  4. Αδειάστε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί. Ψήστε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να είναι ψημένη η τυρόπιτα.

Συμβουλές:

  • Ποτήρι μέτρησης: Χρησιμοποιήστε το ίδιο ποτήρι για όλες τις υγρές και στερεές ύλες για πιο ακριβή μέτρηση.
  • Φέτα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τυρί σας αρέσει, όπως γραβιέρα, κεφαλοτύρι ή ένα μείγμα τυριών.
  • Αρωματικά: Προσθέστε επιπλέον μυρωδικά όπως θυμάρι για μια πιο έντονη γεύση.