Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli
Χωρίς μίξερ, χωρίς ζυγαριά, χωρίς φύλλο 💯
Υλικά 👇
1 λίτρο γάλα
4 αβγά
5 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι Μπεικιν
1 κγλ αλάτι
Ρίγανη
Πιπέρι
500 γρ φέτα
1/2 ποτήρι λάδι
Όλα τα μετράμε με το ίδιο ποτήρι .
Η δοσολογία είναι για το μεγάλο ταψί της κουζίνας .
Ψήνουμε 🔥στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώστε ένα μεγάλο ταψί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά. Προσθέστε το γάλα, το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, τη ρίγανη, το πιπέρι και το λάδι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να μην υπάρχουν σβόλοι.
- Σπάστε τη φέτα σε μικρά κομμάτια και προσθέστε την στο μείγμα. Ανακατέψτε απαλά.
- Αδειάστε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί. Ψήστε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να είναι ψημένη η τυρόπιτα.
Συμβουλές:
- Ποτήρι μέτρησης: Χρησιμοποιήστε το ίδιο ποτήρι για όλες τις υγρές και στερεές ύλες για πιο ακριβή μέτρηση.
- Φέτα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τυρί σας αρέσει, όπως γραβιέρα, κεφαλοτύρι ή ένα μείγμα τυριών.
- Αρωματικά: Προσθέστε επιπλέον μυρωδικά όπως θυμάρι για μια πιο έντονη γεύση.