Διαφήμιση

Χρειάζεσαι:

για την Ζύμη:
1 κιλό αλεύρι
50 γραμμάρια ξηρής μαγιάς
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
65 γραμμάρια βούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα
1,2 φλιτζάνι νερό
1 αυγό                                                                                             για την Γέμιση:
τυρί φέτα
Πάνω από το κέρατο προσθέτετε:
2 αυγά για το βούρτσισμα
ενδεχομένως σουσάμι για διακόσμηση.
1 μερίδα ζύμης δίνει 18 κέρατα

Αυτό που πρέπει να κάνετε:
Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε γάλα, νερό, μαγιά, αυγό, αλάτι και ζάχαρη, και ανακατεύουμε καλά.
Ανακατέψτε καλά το υγρό μείγμα στο μείγμα αλευριού. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα.
Εάν ζυμώνετε στο χέρι χωρίς μηχανή κουζίνας, είναι καλό να κρατήσετε λίγο από το αλεύρι.
Χωρίστε τη ζύμη σε τρία κομμάτια, αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 15 λεπτά. Ανοίξτε στρογγυλές ζύμες πίτσας.

 

Χωρίστε τα σε έξι τρίγωνα. Βάλτε το τυρί φέτα και κυλήστε κάθε τρίγωνο από φαρδύτερο μέρος πρώτα.
Τοποθετήστε τα κέρατα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Αφήστε τα για περίπου 20 λεπτά.Βουρτσίστε με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζετε με σουσάμι. Αφήστε τους να ψηθούν στους 200 ° C  για 15-20 λεπτά μέχρι να χρυσωθούν.

Αφήστε να κρυώσουν και σερβίρετε.

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση