Αυτή η συνταγή για Αφράτο Τυρόψωμο φτιάχνει ένα αφράτο και γευστικό ψωμάκι, ιδανικό για πρωινό, σνακ ή συνοδευτικό.

Υλικά:

500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φακελάκι ξερή μαγιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι ελαφρύ
1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα
Χλιαρό νερό (όσο χρειαστεί)
300γρ φέτα θρυμματισμένη
Πιπέρι (προαιρετικά)
Σουσάμι (για πασπάλισμα)
1 αυγό (για άλειμμα)

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Προσθέστε το χλιαρό λάδι και το γάλα και ανακατέψτε με ένα κουτάλι.
Σιγά σιγά προσθέστε χλιαρό νερό, ζυμώνοντας με τα χέρια σας μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με μια πετσέτα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη θρυμματισμένη φέτα με πιπέρι (αν θέλετε).
Μολις φουσκωσει ανοιγω φυλλα σκορπάω την φετα με πιπερι και κανω σαλιγακρους μεχρι να τελειωσει η ζυμη
Αλλιως βεβαια μισο ζυμαρι κατω φετα και το αλλο μισο να κλεισω
Χτυπήστε το αυγό και αλείψτε το τυρόψωμο.
Πασπαλίστε με σουσάμι.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς πριν το σερβίρετε.

H συνταγή είναι της κας Παλμιρα Αριστου

Προηγούμενο άρθροΔροσερή Κρέμα με Ζελέ, μια Καλοκαιρινή Απόλαυση
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες τουρσί