Εάν έχετε αλεύρι στο νοικοκυριό σας, μπορείτε εύκολα να ετοιμάσετε αυτό το απίστευτα γρήγορο και νόστιμο τυρόψωμο.
Αυτή η συνταγή, που απαιτεί μόνο λίγα βασικά υλικά και μια απλή μέθοδο, είναι κατάλληλη για κάθε περίσταση.
Χαρίστε την οικογένειά σας με αυτή τη ζεστή, τυρί και ακαταμάχητη απόλαυση!

Συνολική διάρκεια: 1 ώρα και 10 λεπτά, με περίοδο προετοιμασίας 20 λεπτών.
Διάρκεια ανάπαυσης: 30 λεπτά; Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά.

Υλικά:

400 ml ζεστό γάλα
15 γρ ζάχαρη
10 γρ ξηρή μαγιά
480 γρ αλεύρι σίτου
8 γρ αλάτι
20 γρ ελαιόλαδο
200 γρ μοτσαρέλα ή τυρί τσένταρ (τριμμένο)
1 κρόκος αυγού (για το άλειμμα)
Λίγο φυτικό λάδι (για ανάμειξη με τον κρόκο)

Μαγειρεύουμε

Για να προετοιμάσετε τη ζύμη, ανακατέψτε σε ένα μεγάλο μπολ το ζεστό γάλα,ζάχαρη και ξηρή μαγιά.
Αφήστε το μείγμα να καθίσει για 5 λεπτά ή μέχρι να αφρίσει.
Ανακατέψτε το αλεύρι, αλάτι και ελαιόλαδο στο μείγμα της μαγιάς.

Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη και μετά συνεχίζουμε το ζύμωμα για 5 με 7 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ελαστικό. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε ένα καθαρό πανί ή πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Για να ετοιμάσετε τη γέμιση τυριού, τρίψτε 200 γραμμάρια μοτσαρέλα ή τυρί τσένταρ και αφήστε το στην άκρη.

Προετοιμάστε το τυρόψωμο προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180°C. Στη συνέχεια χωρίστε την ζυμη σε ίσα κομμάτια, ανάλογα με το επιθυμητό μέγεθος του ψωμιού.
Πλάθετε κάθε μέρος σε μπάλα και μετά πιέστε το ελαφρά.

Τοποθετήστε μια γενναιόδωρη ποσότητα τριμμένου τυριού στο κέντρο κάθε πεπλατυσμένου κομματιού ζύμης.
Μετά από αυτό, διπλώστε τη ζύμη πάνω από το τυρί, φροντίζοντας οι άκρες να είναι καλά σφραγισμένες για να ξαναπάρουν το σχήμα της μπάλας.

Για να ετοιμάσετε το τυρόψωμο, τοποθετήστε τις γεμισμένες μπάλες ζύμης σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος πατηστε τες.

Ανακατέψτε τον κρόκο του αυγού με μια μικρή ποσότητα φυτικού ελαίου και εφαρμόστε αυτό το μείγμα απο πάνω.
Τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να λιώσει και να ροδίσει το τυρί.

Αφήστε το τυρόψωμο να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστό.
Προτεινόμενη Χρήση: Μπορείτε να απολαύσετε αυτό το πιάτο ως σνακ ή ορεκτικό.
Ταιριάζει πολύ με σάλτσα μαρινάρας ή φρέσκια σαλάτα.