Υλικά:

Για τη ζύμη:
Νερό (1 ποτήρι, χλιαρό)
Γάλα (1 ποτήρι, χλιαρό)
Σπορέλαιο (1 ποτήρι, χλιαρό)
Ζάχαρη (1 κουταλιά της σούπας)
Ασπράδια αυγών (2)
Ξηρή μαγιά (1 φακελάκι)
Αλάτι (1 κουταλάκι του γλυκού)
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 1 κιλό)
Φέτα (100 γραμμάρια, για μέσα στη ζύμη)

Για τη γέμιση:
Φέτα (200-250 γραμμάρια, σε φέτες)
Για το άλειμμα:
Κρόκος αυγού (1)

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το αλεύρι.
Πρόσθεσε σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να έχεις μια μαλακή ζύμη
Πρόσθεσε τη φέτα (100 γραμμάρια) στη ζύμη και ανακάτεψε καλά.
Άφησε τη ζύμη σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, σκεπασμένη με μια πετσέτα, να φουσκώσει.
Μετα την ξαναφήνουμε για άλλα 20 λεπτά

Σχηματισμός και γέμιση:
Αφού φουσκώσει η ζύμη, πλάσε την σε ένα ταψί που έχεις στρώσει με λαδόκολλα.
Πίεσε τη ζύμη με μια σπάτουλα για να δημιουργήσεις αυλάκια.
Τοποθέτησε τις φέτες φέτας στα αυλάκια.
Αφήνω πάλι για 20 λεπτα να φουσκώσει

Ψήσιμο:
Άλειψε την επιφάνεια της πίτας με κρόκο αυγού.

τυρόψωμο
τυρόψωμο

Ψήσε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει.

Η Συνταγή είναι της κας  Τζένη Τζανακτσιδου και η εκτέλεση της κας Λαμπρινη Περιστερακη