Έψησα την πρώτη παρτίδα αυστηρά σύμφωνα με τη συνταγή, η δεύτερη παρτίδα τροποποιήθηκε ελαφρώς για να ταιριάζει στο γούστο μου και σας την προσφέρω:

Φόρμες: 6 τεμάχια 9 εκ. ή 3 τεμάχια 11 εκ. + 2 τεμ. 9 εκ.

Υλικά

Γάλα – 330 γρ,
ζάχαρη – 125 γρ,
Νωπή μαγιά – 27 γρ,
αλεύρι – 500 γρ,
βούτυρο – 100 γρ,
κρόκοι αυγών – 100 g. (5 τεμάχια),
λεμόνι (ξύσμα) – 1 τεμ,
πορτοκάλι (ξύσμα) – 1 τεμ,
εκχύλισμα βανίλιας – 1 κουταλάκι του γλυκού,
αποξηραμένα φρούτα (κεράσια, βατόμουρα, βερίκοκα, σουλτανίνα) – 350 γρ,
Ρακι ή τσιπουρο – 100-150 gr,
Φιλε αμυγδάλου – προαιρετικά.

✔Προετοιμασία:

▫1. Ρίξτε αλκοόλ πάνω από τα αποξηραμένα φρούτα για τουλάχιστον 24 ώρες.
▫2. Αφήστε τη μαγιά, το ζεστό γάλα (38*C) και τη ζάχαρη για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια κρουστα.
▫3. Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέστε την μαγια με το γαλα, ανακατέψτε.
▫4. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τους κρόκους, την βανίλιας, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού.
▫5. Ζυμώστε τη ζύμη σε μια μαλακή, ελαστική ζύμη που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ (μίξερ για 45 λεπτά).
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 50°C και τον απενεργοποιείτε. Βάλτε ένα ποτήρι ζεστό νερό στο φούρνο και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει
για 40-60 λεπτά.
▫6. Βουτυρώστε την επιφάνεια εργασίας με φυτικό λάδι. Τοποθετήστε τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας.
▫7. Βρέξτε τα χέρια σας με λιωμένο βούτυρο και απλώστε τη ζύμη πάνω στην επιφάνεια εργασίας (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλάστη).
▫9. Σκουπίστε τα φρουτα με μια πετσέτα, απλώστε τα πάνω στη ζύμη, κόψτε τα σε επιθυμητές μερίδες, τυλίξτε κάθε κομμάτι σε ρολό.
▫10. Στη συνέχεια, τυλίξτε το ρολό σε πυργίσκο. Τοποθετήστε τα κομμάτια στις φόρμες. Πασπαλίστε με φιλε αμυγδάλου αν θέλετε (συνιστάται).
▫11. Αφηστε το κεικ να φουσκώσει για 50-70 λεπτά. Ψήνετε στους 180*C για 30-40 λεπτά.
▫12. Καλύψτε με γλάσο ή ουδέτερο τζελ.

Καλή όρεξη ❤️