Φανταστικό γλυκό ψυγείου με βελούδινη κρέμα σοκολάτας

Advertisement

Υλικά 

Για την Βάση
150 γρ. Μπισκότα Σαβουαγιάρ
100 γρ. γάλα
50 γρ. άχνη ζάχαρη
Για την Κρέμα Σοκολάτα
350 γρ. Μαργαρίνη (οχι soft)
250 γρ. Σοκολάτα Κουβερτούρα
50 γρ. κακάο
300 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
1 σφηνάκι κονιάκ προαιρετικά η χυμό πορτοκάλι
Για την Σαντιγί
1 Μόρφατ
100 γρ. γάλα
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια η κονιάκ
Διακόσμηση
αμύγδαλο φιλέ

Eκτέλεση

Σ ένα ταψί  20Χ30 κάνουμε τη βάση του γλυκού με τα σαβουαγιάρ. Σ ένα μπολ έχουμε ρίξει το γάλα και την ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε. Βουτάμε στο γάλα ένα  ένα  τα σαβουαγιάρ και τα τοποθετούμε στη σειρά στο ταψί ώστε να καλυφθεί ο πάτος. ίσως χρειαστεί να κόψετε και κάποια ώστε να χωρέσουν.
Αν υπάρχουν κενά σπάστε κάποια ώστε να τα καλύψετε. Το γάλα που μας περίσσεψε το ρίχνουμε λίγο λίγο πάνω απ τα σαβουαγιάρ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κακάο και την κουβερτούρα.
Δεν χρειάζεται να βράσει η κρέμα. Θέλουμε ίσα ίσα να λιώσουν. Αφαιρούμε την κατσαρόλα απ την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει  λίγο όχι εντελώς.
Χτυπάμε το Morfat  με την ζάχαρη άχνη, το γάλα και τη βανίλια σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να φουσκώσει. Την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Ανακατεύουμε λίγο τ αυγά και τα ρίχνουμε στη κρέμα. Ανακατεύουμε να ενωθούν.Ρίχνουμε λίγο κονιάκ αν θέλουμε η χυμό πορτοκάλι.
Απλώνουμε την κρέμα μας πάνω στα σαβουαγιάρ ομοιόμορφα. Βάζουμε το ταψί μας στο ψυγείο για μία ώρα περίπου να σφίξει.
Αφού έσφιξε η κρέμα μας απλώνουμε την σαντιγί πάνω στην κρέμα σοκολάτα και ξαναβάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Αφού το βγάλουμε απ το ψυγείο το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.
Ήρθε η ώρα να το απολαύσουμε!!!!!Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.
Ένα φανταστικό και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου που θα το λατρέψετε!!!!!!
Καλή επιτυχία
Δείτε Περισσότερες Συνταγές και κάντε εγγραφή στο κανάλι του BAKE IT εδώ
Advertisement