Φανταστικό κέικ πορτοκαλιού με καφέ

Advertisement

Yλικά

3 πορτοκάλια
3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη (160 γραμμάρια)
1 ποτήρι φυτικό λάδι (200 ml)
1 ποτήρι γάλα (200 ml)
ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
3 φλιτζάνια αλεύρι (360 γραμμάρια)
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (10 γραμμάρια)
2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ(15 γραμμάρια)

1/2 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι

1,5 ποτήρι κρύο γάλα (300 ml)
καρύδα για διακόσμηση

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια αφαιρούμε τα λευκά μέρη του εσωτερικού και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα πολτοποιούμε με τη ράβδο η το μπλέντερ.


Έτσι χρησιμοποιούμε όχι μόνο τον χυμό αλλά και τις ίνες του πορτοκαλιού.
Σπάμε τα αυγά σ ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι ν αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.


Προσθέτουμε το λάδι, το γάλα, το ξύσμα και τέλος το μείγμα των πορτοκαλιών.

Ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το μπέικιν κοσκινισμένα ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε.

Advertisement


Βουτυρώνουμε με μισό κουταλάκι του γλυκού βούτυρο το πυρέξ μας το αλευρώνουμε με μία κουταλιά της σούπας αλεύρι και αδειάζουμε τα 3/4 από το μείγμα. Απλώνουμε να πάει παντού.


Ρίχνουμε στο μείγμα που κρατήσαμε τις κουταλιές του καφέ και ανακατεύουμε καλά να λιώσει.


Στη συνέχεια το ρίχνουμε στο πυρέξ κουταλιά κουταλιά πάνω απ το άλλο μείγμα.
Με μια σπάτουλα ή ένα μαχαίρι το ανακατεύουμε ελαφρά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ° C 40 λεπτά.
Μόλις το βγάλουμε απ τον φούρνο το περιχύνουμε με το κρύο γάλα σιγά σιγά κουταλιά κουταλιά.


Πασπαλίζουμε με την καρύδα και είναι έτοιμο να απολαύσουμε αυτό το υπέροχο κέικ πορτοκαλιού.

Καλή σας όρεξη!!

Find more delicious recipes here

Advertisement