Τα φοινίκια είναι μικρές σιροπιαστές μπουκιές που λιώνουν στο στόμα – και όχι, δεν ταυτίζονται με τα μελομακάρονα! Τη συνταγή έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία και είναι το πιο συνηθισμένο εορταστικό γλύκισμα της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.                       

Υλικά

1 κιλο αλευρι γ.ο.χ
1 φλ χυμο πορτοκαλι
ξύσμα απο 1 πορτοκαλι
2 κγ σοδα
2 κγ μπεικιν
3/4 φλυτζανιου ζαχαρη
1 φλ ηλιελαιο
1 πρεζα κανελα και
1 3/4 φλιτζανιού νερο

Σιρόπι
10 φλ ζάχαρη,
8 φλ νερό,
χυμο απο 1/2 λεμονι,
1 κανελα,
4 γαρυφαλα και
φλούδα λεμόνι,
προς στο τέλος και 1 κσ γλυκόζη!

Εκτέλεση

Κοσκινίζω το αλεύρι και ρίχνω τα στερεά υλικά και ανακατεύω,έπειτα τα υγρά ούτως ώστε να γίνει μια ζύμη που να μην κολαει στα χέρια…

Προθερμαίνω στους 170 και τα ψηνω για 20 λεπτα εν τω μεταξύ βάζω το σιροπι να βράζει για 10 λεπτά.
Μόλις βγουν απ το φούρνο τα αφήνω για λιγο και τα τηγανίζω για 1-2 λεπτά τα στραγγίζω καλά και τα ρίχνω στο σιρόπι για 4-5 λεπτά!

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα κακάο με επικάλυψη κρυσταλλικής ζάχαρης
Επόμενο άρθροΚουραμπιέδες Λαδιού….δεν αποτυγχάνουν ποτέ