Φτερούγες κοτόπουλου ♥️😉

Διαφήμιση

Δεν τηγανίζω τις φτερούγες κοτόπουλου τις ψήνω μέχρι να γίνουν τραγανές.

Υλικά

1.8 κιλα  φτερούγες κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου τσίλι
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο λιωμένο
1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Σάλτσα παρμεζάνας σκόρδου
¼ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
¼ κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
⅛ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
¼ φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα τριμμένη

Διαφήμιση

Εκτέλεση

Ανακατέψτε τα μπαχαρικά και το λάδι σας με τις φτερούγες. Διατηρήστε τα σκεπασμένα στο ψυγείο όλη τη νύχτα ή τουλάχιστον 6 ώρες.
Τοποθετήστε τα φτερά σας σε ένα ταψί και ψήστε τα στους 200 C για 1 ώρα.
Δεν χρειάζεται να τα αναποδογυρίσετε.
Πότε δεν σβήνετε τον φούρνο και τα αφήνετε στο φούρνο για μισή ώρα.

Ενώ ψήνονται οι φτερούγες κοτόπουλου, φτιάξτε τη σάλτσα σκόρδου παρμεζάνας συνδυάζοντας το λιωμένο βούτυρο, τη σκόνη σκόρδου, το κρεμμύδι σε σκόνη, την πιπεριά και το τυρί παρμεζάνα.
Μόλις τελειώσουν το ψήσιμο των φτερών, τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Περιχύστε τη σάλτσα παρμεζάνας σκόρδου από πάνω και στη συνέχεια ανακατεψτε για να καλυφθεί. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή Απόλαυση

Διαφήμιση