Χαλβάς σιμιγδάλι με τριμμένα αμύγδαλα & αρωματική κανέλα
Συστατικά
Για το Χαλβά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι
1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένα ψημμένα αμύγδαλα & επιπλέον για γαρνίρισμα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2/3 κουταλιές σοκολάτας κακάο
Σιρόπι
11/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι μέλι
4 φλιτζάνια νερό
1 ξυλάκι κανέλα
1 φλούδα λεμονιού
1 φλούδα πορτοκαλιού
3 γαρύφαλα
Μέθοδος
Σε μια μεσαία κατσαρόλα με νερό προσθέστε τη ζάχαρη μέλι κανέλα φλούδα λεμονιού και πορτοκαλιού και τα γαρίφαλα.
Αφήστε να πάρουν βράση και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά για να σιγοβράσει για περίπου 8 λεπτά ..
Αφήστε το κατά μέρος και κρατήστε το ζεστό ..
Σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να σιγοβράσει ελαφρά.
Προσθέστε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε συχνά με ένα ξύλινο κουτάλι για να αποφύγετε να κολλήσετε και να το κάψετε. Όταν το σιμιγδάλι αρχίσει να φουσκώνει, χαμηλώστε την φωτιά ενώ ανακατεύετε.
Χρειάζονται λίγο πολύ 15 λεπτά για να αλλάξουν οι κόκκου χρώμα .
Προσθέστε την κανέλα και τα αμύγδαλα και ανακατέψτε.
Αφαιρέστε το ξυλάκι cinamon και τις φλούδες από το σιρόπι.
Ρίξτε σταδιακά και προσεκτικά το ζεστό σιρόπι στο μίγμα σιμιγδαλιού.
Ανακατέψτε με το ξύλινο κουτάλι σε χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά.
Το σιμιγδάλι θα είναι έτοιμο όταν είναι παχύ και δεν κολλάει στις πλευρές.
Έκανα ένα στρώμα σοκολάτας στο κάτω μέρος του Χαλβά.
Πάρτε ένα μέρος από το ζεστό μίγμα σιμιγδαλιού σε ένα άλλο μπολ και ανακατέψτε το κακάο σοκολάτας.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και καλύψτε την κατσαρόλα για περίπου 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε προσεκτικά το χαλβά στην φόρμα, και στη συνέχεια, με το κουτάλι προσεκτικά ρίξτε και τη σοκολάτα χαλβά από πάνω … και αφήστε το να κρυώσει.
Γυρίστε το Χαλβά σε ένα πιάτο σερβιρίσματος .. πασπαλίστε με κανέλα και τριμμένα αμύγδαλα .
Κρατήστε το στο ψυγείο … και είναι έτοιμο να απολαύσετε μια φέτα ή δύο …
Yummy !!!