Αυτή η συνταγή δημιουργεί μια ζουμερή και γευστική χοιρινή μπριζόλα λαιμού με μια τραγανή κρούστα, χάρη στο σφράγισμα σε αρωματικό βούτυρο και σκόρδο.
Υλικά:
2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού, περίπου 2 εκ. πάχος
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Αφήστε τις μπριζόλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά πριν το μαγείρεμα.
Αλατοπιπερώστε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το βούτυρο με το ψιλοκομμένο σκόρδο και το θυμάρι (αν το χρησιμοποιείτε).
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις μπριζόλες στο τηγάνι και
μαγειρέψτε για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να σχηματιστεί μια τραγανή κρούστα.
Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια. Προσθέστε το βούτυρο σκόρδου στο τηγάνι και γείρετε το τηγάνι για να λιώσει το βούτυρο.
Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να περιχύνετε τις μπριζόλες με το λιωμένο βούτυρο για 1-2 λεπτά, μέχρι να ψηθούν στο εσωτερικό τους.
Η εσωτερική θερμοκρασία των μπριζολών θα πρέπει να φτάσει τους 63°C για μέτριο ψήσιμο.
Σερβίρισμα: Αφαιρέστε τις μπριζόλες από το τηγάνι και αφήστε τις να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά πριν τις σερβίρετε. Περιχύστε τις μπριζόλες με το υπόλοιπο βούτυρο σκόρδου από το τηγάνι και σερβίρετε αμέσως.