Χοιρινό με δαμάσκηνα στη κατσαρόλα
Υλικά
1 1/2 κιλό χοιρινό από σπάλα ή λαιμό
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 καρότα
4 σκελίδες σκόρδο
10 με 12 δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
300 γρ. χυμό πορτοκαλιού
250 γρ. νερό
1 στικ κανέλας
1 κύβο κότας ή βοδινού
Αλάτι πιπέρι
Αλεύρι για το τηγάνισμα
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά να κάψει. Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα να σωταριστούν.
Προσθέτουμε τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες, ανακατεύουμε με μία κουτάλα και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά.
Βάζουμε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά να κάψει, αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του χοιρινού τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε 5 λεπτά και από τις δύο πλευρές ώστε να πάρουν ωραίο χρώμα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε το χοιρινό από το τηγάνι στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.
Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, το χυμό πορτοκαλιού,το νερό, το στικ κανέλας και τον κύβο. Κλείνουμε την κατσαρόλα χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 με 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Ελέγχουμε αν θα χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας!!!
Καλή σας όρεξη!!!!
Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη