Αυτή η χορτόπιτα με χυλό είναι μια παραδοσιακή συνταγή που μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια. Η γεύση των άγριων χόρτων, σε συνδυασμό με τον αφράτο χυλό, δημιουργεί ένα πιάτο που είναι τόσο νόστιμο όσο και χορταστικό. Ελπίζω να το απολαύσετε όσο το απολαμβάνω κι εγώ!
Υλικά
1 κιλό περίπου άγρια γλυκά χόρτα (καυκαλίθρες και λάπατα)
Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Μάραθος ή άνηθος, ψιλοκομμένος
4 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για το χυλό:
4 κούπες αλεύρι σκληρό, κίτρινο
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
6 κούπες χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε τα χόρτα,τα στραγγίζουμε καλά και τα ψιλοκοβουμε.
Τα βάζουμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, μάραθο ή άνηθο και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα εγώ έβαλα ξερά.
Βάζουμε λαδι,αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Για το χυλό:
Βάζουμε σε μία λεκάνη τα αλευρια και προσθέτουμε το αυγό, και έξι κούπες χλιαρό νερό ώστε να γίνει ένας χυλός όχι πολύ σφιχτός.
Τοποθετούμε ένα μέρος στον πάτο ενός ταψιού που έχουμε λαδωσει καλά.
Βάζουμε από πάνω το μίγμα με τα χόρτα και στο τέλος πάνω πάνω τον υπόλοιπο χυλό.
Οι στρώσεις του χυλού πρέπει να είναι πολύ λεπτές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω, κάτω αντιστάσεις.