Το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο Κέικ! Μια συνταγή με φρούτα και ξηρούς καρπούς που θα εντυπωσιάσει τους πάντες

Υλικά:

Για τα αποξηραμένα φρούτα:
160g σταφίδες
20g cranberries
20g αποξηραμένα βερίκοκα (κομμένα σε μικρά κομμάτια)
60ml ρούμι (ή limoncello, κονιάκ, χυμός πορτοκαλιού)

Για τη ζύμη:
250g αλεύρι γ.ο.χ
5g μπέικιν πάουντερ
4g ζάχαρη βανίλιας
70g ζάχαρη
Πρέζα αλάτι
Μια πρέζα κάρδαμο, τζίντζερ, κανέλα, μοσχοκάρυδο
Ξύσμα από 1/4 πορτοκάλι
1 αυγό
100g βούτυρο (μαλακό)
125g τυρί κρέμα
70g αμύγδαλα (ψιλοκομμένα)
50g ζαχαρωτά φρούτα (κομμένα σε μικρούς κύβους)

Για το γλάσο:
50g λιωμένο βούτυρο
40g ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Προετοιμασία των αποξηραμένων φρούτων:
Βάζουμε τα αποξηραμένα φρούτα σε ζεστο νερο για 5 λεπτά, τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά.
Ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε τα αποξηραμένα φρούτα σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το ρούμι (ή άλλο αλκοόλ).
Αφήνουμε για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα να μαριναριστούν.

Βάζουμε τα αμύγδαλα για 10 λεπτά σε ζεστο νερο τα ξεφλουδίζουμε τα καβουρδίζουμε και τα ψιλοκοβουμε.

Παρασκευή της ζύμης:
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και συνεχίζουμε το
χτύπημα.
Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε για 2 λεπτά.
Ανακατεύουμε το τυρί κρεμα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με τα μπαχαρικά και το μπέικιν πάουντερ.
Εναλλάξ προσθέτουμε τα στερεά και τα υγρά υλικά στο μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας απαλά.
Τέλος, προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα, τα ζαχαρωτα, τα αμύγδαλα και τα ζαχαρωτά φρούτα και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Πλάσιμο και ψήσιμο:
Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα αλευρωμένο πάγκο σε παχος 2-3 εκ την διπλώνουμε και της δίνουμε οβάλ σχήμα.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200°C και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C και ψήνουμε για άλλα 50-60 λεπτά.
Γλάσο:
Αφού βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο, το αλείφουμε γενναιόδωρα με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με
ζάχαρη άχνη.