Ψητά μαριναρισμένα χοιρινά πλευρά
Υλικά:
2 κιλά χοιρινό
Μαρινάδα κρέατος:
3 κουταλιές σάλτσα σόγιας
1,5 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
2 κουταλάκια του γλυκού παπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Γλάσο κρέατος:
5 κουταλιές κέτσαπ
5 κουταλιές σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές σάλτσα Worcestershire
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Παρασκευή:
1. Κόψτε τα χοιρινά πλευρά κατά μήκος στην μέση για να πάρετε δύο μεγαλα κομμάτια. Αφαιρέστε τον δακτύλιο, που βρίσκεται πάνω από το κόκαλο, με ένα μαχαίρι (ή θα σας τα κόψει ο χασαπης σας).
Μαρινάδα για κρέας: Βάλτε όλα τα συστατικά για τη μαρινάδα σε ένα μικρό μπολ και συνδυάστε καλά με ένα σύρμα (βάζω καυτερη πάπρικα, μπορείτε επίσης να βάλετε γλυκιά αν δεν τρώτε το καυτερο). Καλύψτε το κρέας με μια βούρτσα σιλικόνης και στις δύο πλευρές, καλύψτε με διαφανές μεμβρανη και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες
(το άφησα όλη τη νύχτα).
2. Γυρίστε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετήστε αλουμινόχαρτο σε ένα μεγάλο ταψί και τοποθετήστε την σχαρα από το φούρνο πάνω του. Τοποθετήστε τα μαριναρισμένα πλευρά πάνω στην σχαρα με τα οστά στο κάτω μέρος και βάλτε στο φούρνο για ψήσιμο για 50 λεπτά. Στη συνέχεια, βγάλτε το ταψί από το φούρνο και τυλίξτε κάθε κομμάτι
κρέατος σε διπλό αλουμινόχαρτο. Επιστρέψτε στο ράφι και επιστρέψτε το τηγάνι στο φούρνο. Ψήστε για την επόμενη ώρα.
3. Ενώ το κρέας ψήνεται προετοιμάστε το γλάσο. Βάλτε όλα τα υλικά για το γλασο σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε καλά με ένα χτυπητήρι και βάλτε το μπολ στη φωτιά. Ανακατέψτε περιστασιακά μέχρι να βράσει και όταν βράσει, μαγειρεύετε με συνεχή ανάδευση για πέντε λεπτά, σε χαμηλή φωτιά. Αφήνω στην άκρη.
4. Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο στον πάγκο εργασίας. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κόψτε το αλουμινόχαρτο στη μέση και ανοιξτε το φύλλο και στις δύο πλευρές του κρέατος, το κρέας παραμένει πάνω του.
Καλύψτε το κρέας από όλες τις πλευρές με το έτοιμο γλασσο και επιστρέψτε στο φούρνο (ακόμα στους 200 βαθμούς) για 10 λεπτά.
5. Αφαιρέστε το ταψί με το ψητό κρέας από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, μεταφέρετέ το σε μια σανίδα κοπής και κόψτε τα κομμάτια όπως επιθυμείτε με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Τα κόκαλα έπεσαν κατά το ψήσιμο, το κρέας είναι απίστευτα ζουμερό και νόστιμο.
Καλή Απόλαυση