Ζεστη ,αφρατη,μαργαριτα.🌼.
Υλικα:
300 ml χλιαρο ξερο
1 φακ.ξερη μαγια.
80 ml σπορελαιο
1 κ.σ.ζαχαρη
1 κ.γ.αλατι
500 γρ.αλευρι γ.ο.χ. την
Λιγο χλιαρο νερο +μελι +σουσαμι για την επαλειψη
Εκτέλεση
Διαλυω την μαγια στα υγρα προσθετο τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι.
Ζυμωνουμε καλα.Η ζυμη ειναι αφρατη,ευπλαστη και δεν κολλα στα χερια.Σκεπαζουμε και αφηνουμε να φουσκωσει.Μολις ειναι ετοιμη χωριζουμε σε 7 κομματια των 197 γρ.Πλαθουμε σε μπαλες και τοποθετουμε σε ταψι με λαδοκολλα κανωντας το σχημα της μαργαριτας.🌼.
Σκεπαζουμε και αφηνουμε να φουσκωσουν.Κανουμε επαλειψη με τον κροκο πασπαλιζουμε με σουσαμι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους στις αντιστασεις.😋🌼
Η Συνταγή είναι της κας Μαρινα Μισαηλιδου