Απαραίτητα προϊόντα:

Για τη ζύμη:

125 ml φρέσκο ​​αγελαδινό γάλα
1 αυγό
60 γραμμάρια ζάχαρη
60 γραμμάρια φυτικού λίπους
375 γραμμάρια αλεύρι
5 γραμμάρια ξηρής μαγιάς
1 βανίλια

Για την κρέμα:
250 ml φρέσκο ​​αγελαδινό γάλα
60 γραμμάρια ζάχαρη
συνολικά 25 γραμμάρια αλεύρι ή άμυλο
25 γραμμάρια βούτυρο
1 κρόκο αυγού αναμεμειγμένο με 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​γάλα για άλειμμα.
ζάχαρη άχνη να πασπαλίσουμε

Εκτέλεση:

Ζύμωσα τη ζύμη σε μιξερ βάσης με γαντζο και έβαλα τα προϊόντα με τη σειρά εγγραφής.

Ετοίμασα την κρέμα ως εξής: σε ένα μπολ ανακάτεψα τη ζάχαρη, το αλεύρι και το άμυλο. Πρόσθεσα το γάλα σε λεπτή ροή, το έβαλα στη φωτιά και ανακάτεψα μέχρι να πήξει. Κατέβασα το κατσαρολάκι από την φωτιά το τηγάνι και πρόσθεσα το βούτυρο.

Χώρισα τη ζύμη σε περίπου ίσα μέρη, άνοιξα ορθογώνια. Σε κάθε παραλληλόγραμμο βάζω ίση ποσότητα κρυωμένη κρέμα και στρίβω προσεκτικά για να μην διαρρεύσει η κρέμα.
Το βάζω σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος σε απόσταση και το αφήνω να φουσκώσει για 15 λεπτά.
Αλείφουμε με κρόκο αβγού ανακατεμένο με φρέσκο ​​γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180* μέχρι να ροδίσει.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: https://receptite.online/

Προηγούμενο άρθροΓιουβέτσι με λαχανικά
Επόμενο άρθροΡολάκια σφολιάτας με τυρί κρέμα και κίτρινο τυρί