Επίσης, αν έχετε πρόβλημα στο στομάχι όπως γαστρίτιδα, αυτή η συνταγή  κάνει πολύ καλή δουλειά. Τη συνταγή μου την έστειλε η μάνα μου.

Υλικά

αυγά – 3 τεμ.
γιαούρτι – 1 κούπα
μαγειρική σόδα – 1 κουταλάκι του γλυκού.
λάδι – 1 φλιτζάνι καφέ
τυρί φέτα – 1 κούπα τριμμένο
Ρίγανη – για γεύση
αλεύρι – 2 κουπες κοσκινισμένος

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι με τη σόδα σβησμένη μέσα στο γιαούρτι, ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το λάδι, το τριμμένο τυρί και την ρίγανη κατά βούληση, ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι ή με το γατζι σε μιξερ βάσης μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Δείτε επίσης: Ψωμί Γάστρας: Μια Παραδοσιακή Συνταγή

Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί αλειμμένο με λάδι και πασπαλισμένο με αλεύρι.
Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε  για περίπου 30 λεπτά. Αρωματικό και πολύ νόστιμο πρωινό!

Θυμηθείτε – τα αυγά και το γιαούρτι πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον μία ώρα ή αν βιάζεστε, τουλάχιστον ζεστάνετε ελαφρώς το γιαούρτι και μετά βάλτε τη σόδα. Το ζεσταμένο μείγμα προστίθεται στα χτυπημένα αυγά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓαλλικό γλυκάκι με ρύζι…σαν ρυζόγαλο
Επόμενο άρθροΣτριφτάρια με τυρί και ζαμπόν