Ένα απλό αλλά κομψό επιδόρπιο που φτιάχνεται εύκολα και σίγουρα θα εντυπωσιάσει όποιον έχει μια φέτα!
Αυτή η τάρτα ηλίανθου είναι φτιαγμένη με κρούστα σοκολάτας που συμπληρώνει την κρεμώδη γέμιση με την πικάντικη,
γλυκιά γεύση των κομμένων ροδάκινων από πάνω! 🤤

Υλικά 🛒

Βάση μπισκότου:
400g Μπισκότα διπλής σοκολάτας, θρυμματισμένα
180g Βούτυρο, λιωμένο
Βάση Τάρτας 27 cm

Γέμιση cheesecake:
400gΤυρί κρέμα Philadelphia, θερμοκρασία δωματίου
250 ml/1 φλιτζάνι κρέμα γάλα
100g Λευκή Σοκολάτα, λιωμένη
50g ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού Essence βανίλιας

Επικάλυψη:
3 (400g) Ροδάκινα σε κονσέρβα, κομμένα στη μέση
Τρίμματα σοκολάτας ή τρουφα

Εκτέλεση:

Βάση μπισκότων
Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με τα θρυμματισμένα μπισκότα.
Πιέστε προς τα κάτω στη βάση και επάνω στις πλευρές της βασηε τάρτας.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξουν τα μπισκότα και να σφίξουν.

γέμιση cheesecake
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και το άρωμα βανίλιας.
Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρύα λιωμένη λευκή σοκολάτα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τη βάση μπισκότου και λειαίνουμε την κορυφή.
Βάλτε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Επικάλυψη
Στραγγίζουμε τα ροδάκινα. Κόβουμε τα ροδάκινα στη μέση και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφηθεί ο περιττός χυμός.
Τοποθετούμε 2 σειρές ροδάκινα σε μορφή ηλίανθου στην εξωτερική πλευρά του cheesecake.
Γεμίστε τη μέση με τρίμματα σοκολάτας ή τρουφα. Διατηρείται στο ψυγείο.

Απολαμβάνω! 😊

Αυτή η συνταγή είναι απο το  Lolly’s Kitchen