Ένα αλλιώτικο τιραμισού

Υλικά

100 ml Κεφίρ 2,5% λιπαρά
3 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
100 γρ.βούτυρο
1 φλιτζάνι αλεύρι (130 g)
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
3 κουταλιές σούπας ξύδι η λεμόνι
200 ml γιαούρτι
3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1- 1,5 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ

Εκτέλεση

Διαλύουμε τις κουταλιές του καφέ μέσα στο κεφίρ.

Το κεφίρ δεν πρέπει να ναι παγωμένο. Το αφήνουμε 20-30 λεπτά περίπου.
Χτυπάμε τ αυγά με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα ν ασπρίσουν προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά.
Ρίχνουμε το βούτυρο το κεφίρ με τον καφέ ,χτυπάμε με το μίξερ και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο ξύδι η στο λεμόνι και το ρίχνουμε στο μείγμα μας.

Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη κατσαρόλα 24 εκ

και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ° C μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Το αφήνουμε να κρυώσει.


Ανακατεύουμε το γιαούρτι (δεν πρέπει να ναι παγωμένο)με τον καφέ πολύ καλά. Ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη αφήνουμε να σταθεί 30 λεπτά και η κρέμα μας είναι έτοιμη.


Κόβουμε το κέικ μας οριζόντια στη μέση σε 2 μέρη. Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά τη κρέμα παντού σιγά σιγά να ποτίσει όλο το κέικ. Ρίχνουμε και στα 2 μέρη.


Αφήνουμε να περάσουν 15 λεπτά και τη συνέχεια βάζουμε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο και περιχύνουμε την υπόλοιπη κρέμα.


Το αφήνουμε για 2-4 ώρες να υγροποιηθεί καλά και ν απορροφήσει την κρέμα.
Μπορείτε να πασπαλίσετε τριμμένη σοκολάτα η ξηρούς καρπούς.
Θα το αγαπήσετε από την πρώτη στιγμή που θα το φτιάξετε. Γίνεται φανταστικό!!!!!!

 

Καλή επιτυχία

Subscribe for more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΠολύχρωμη πιπερόπιτα πολύ εύκολη
Επόμενο άρθροΚέικ λεμονιού