Γλυκάκι Μήλου με απλά υλικά

Συστατικά

500 γρ ψωμί κομμένο σε κομμάτια
3 φλιτζάνια (326g) ψιλοκομμένα μήλα (2 μεγάλα μήλα)
8 μεγάλα αυγά
2 φλιτζάνια (480ml) γάλα (πλήρες ή 2%)
1/2 φλιτζάνι (120 ml) κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι (104g) ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι (36g) καστανή ζάχαρη,
2 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας
1 ½ κουταλιά της σούπας κανέλα
Επικάλυψη
3/4 φλιτζάνι (98g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλιτζάνι (169 γραμμάρια) καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχαρι μηλου  (1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα + 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο + 1/8 κουταλάκι του γλυκού καρδαμο.) προαιρετικά
1/2 φλιτζάνι (112g) αλατισμένο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
Για το σιρόπι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
1 ξυλακι κανέλας

ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Λιπάνετε ένα πυρέξ 20 × 30 εκ.
2. Συνδυάστε τα κομμάτια ψωμιού και τα ψιλοκομμένα μήλα και βάλτε το σε ομοιόμορφο στρώμα στο κάτω μέρος του πυρέξ.
3. Σε ένα μεγάλο κύπελλο, χτυπήστε μαζί τα υπόλοιπα υλικά, εκτός αυτα της επικάλειψης, και ρίξτε ομοιόμορφα πάνω στο ψωμί. Καλύψτε το ταψί και βάλτε στο ψυγείο μια νύχτα.
4. Όταν είστε έτοιμοι να ψήσετε , προθερμάνετε το φούρνο στους (180 ° C).
5. Ψήστε για περίπου 35-40 λεπτά.
6. Ενώ ψήνετε, σε ένα άλλο μπολ, συνδυάστε τα ξηρά συστατικά για την επικάλυψη. Προσθέστε το βούτυρο και τριψτε το με τα χέρια σας μέχρι να σχηματιστεί ένα χοντρό τρήμα.
7. Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και σκορπίστε το μείγμα της επικάλυψης πάνω από το ταψί.
8. Συνεχίστε να ψήνετε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το μείγμα της επικάλειψης.
9. Σερβίρετε αφού πρώτα το σιροπιασετε όπως είναι ζεστό με κρύο σιρόπι.

Πανεύκολο Γλυκάκι Μήλου1

ΠΗΓΗ: lifeloveandsugar.com

Προηγούμενο άρθροΑφράτη Πάστα με Φρούτα
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακή πουτίγκα “κοφτή” με εύκολο τρόπο!