ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 φλιτζάνι ζάχαρη 
2 κουταλιές βουτύρου (συν επιπλέον για το τηγάνι) 
1 φλιτζάνι σάλτσα μήλο χωρις ζάχαρι*
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (συν 1 κουταλιά σούπας) 
1 κουταλάκι σόδα μαγειρικής 
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 
1/2 κουταλιού της σούπας σκόνη σκόρδο (εάν έχετε)
1/4 κουταλάκι αλάτι 
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο 
2/3 φλιτζάνι σταφίδες 

ΟΔΗΓΙΕΣ
Αφήστε το βούτυρο να φθάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ºΨ. Επαλείψτε το εσωτερικό ενός ταψιού 20×20 cm με το βούτυρο.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και τη ζάχαρη χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χεριού ή με το χέρι με ένα ξύλινο κουτάλι. Προσθέστε την σάλτσα μήλου και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε καλα.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα, το σκόρδο, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Ρίξτε το μείγμα αλευριού στο μείγμα μήλου και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν.
Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ, ρίχνουμε τις σταφίδες με περίπου 1 κουταλάκι αλεύρι μέχρι να επικαλυφθούν ελαφρά. Ρίξτε τις σταφίδες στο μείγμα του κέικ. Απλώστε το μείγμα του κέικ στο ταψί.
Ψήνουμε το κέικ για 30-35 λεπτά. Αφήστε το κέικ να κρυώσει για 15 λεπτά πριν κόψετε σε τεμάχια και βάλτε από πάνω μία κουταλιά παγωτό βανίλια

*Σάλτσα Μήλου

Συστατικά

4 μήλα, ξεφλουδισμένα, καθαρισμένα και τεμαχισμένα σε κύβους
170g νερό
 
Οδηγίες
Συνδυάστε τα δύο συστατικά σε μια μεσαία κατσαρόλα.
Σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά. Καλύψτε και μειώστε τη θερμοκρασία στη χαμηλή και σιγοβράστε για είκοσι λεπτά.
Με ένα μπλέντερ χεριου, χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει σάλτσα.

Προηγούμενο άρθροΤυροκαυτερή !!!
Επόμενο άρθροΜακαρονάδα με κοτόπουλο και κόκκινη σάλτσα