Ένα κλασικό κέικ μπισκότων

Υλικά

2 πακέτα μπισκότα πτιμπερ κακάο ή λευκό
1 λίτρο φρέσκο ​​γάλα
1 1/2 κουτ. ζάχαρη
1 κορν φλαουερ σε σκόνη (φράουλα, βανίλια, ροδάκινο ή άλλο άρωμα της επιλογής σας)
125 γρ βούτυρο αγελάδος
νιφάδες καρύδας,
καρύδια για διακόσμηση

Εκτέλεση

Το κορν φλαουερ διαλύεται σε 200 ml. κρύο γάλα και το ρίχνουμε σε αραιή ροή, ανακατεύοντας συνεχώς, στα 800 ml γάλα που βράζει
στο μάτι της κουζίνας με τη ζάχαρη διαλυμένη. Βράζουμε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα

Αποσύρουμε από τη φωτιά και λιώνουμε μέσα το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς.
Αραδιάζουμε μια σειρά μπισκότα, μια σειρά κρέμα σε ένα ταψακι, τελειώνοντας με κρέμα από πάνω. Το πάνω μέρος είναι διακοσμημένο κατά βούληση.
Η κρέμα αφήνεται να κρυώσει, μετά την οποία το κέικ πρέπει να παραμείνει στο ψυγείο για αρκετές ώρες για να μαλακώσουν τα μπισκότα.
Μπορείτε επίσης να εναλλάξετε τις διαφορετικές στρώσεις από λευκά μπισκότα και μπισκότα κακάο, καθώς και δύο χρώματα .

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: gotvim.net

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακοί κουραμπιέδες (Νέας Καρβάλης)
Επόμενο άρθροΠολύ νόστιμα και ζουμερά κεφτεδάκια