Κέικ με κρέμα μαύρης σοκολάτας και λευκή σοκολάτα

Ένα υπέροχο κέικ με κρέμα μαύρης σοκολάτας και λευκή σοκολάτα, ένας υπέροχος συνδυασμός! Έψησα σε ένα δίσκο με διαστάσεις 20/30 εκ. Και το έκοψα σε 4 μέρη που επικάλυψα.

Υλικά:

4 αυγά
180 γρ αλεύρι
200 γρ ζάχαρη
90 ml ζεστό νερό
6ο ml λάδι
4 κουταλιές της σούπας κακάο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

για λευκή κρέμα:
300 γρ κρέμα γάλακτος
100 γρ λευκή σοκολάτα
2 κουταλιές της σούπας γάλα

για καφέ κρέμα:
250 γρ μασκαρπόνε
250 γρ Νουτελλα φουντουκιού

για το σιροπι:
200 ml νερό
1 φακελάκι ζεστή σοκολάτα.

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα τον παντεσπάνι.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους (τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, όχι από το ψυγείο).
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη. Χτυπάμε καλά τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη.
Προσθέτουμε σταδιακά το λάδι και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε καλά το κακάο με ζεστό νερό για να μην μείνουν σβώλοι και το περιχύνουμε ελαφρά με τους κρόκους. Ανακατεύουμε να ενσωματωθεί καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε
στους κρόκους και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Το αποτέλεσμα είναι μια παχιά σύνθεση.
Παίρνουμε αυτή τη σύνθεση με ένα κουτάλι και τη βάζουμε πάνω από τα ασπράδια. Ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενσωματωθεί τέλεια. Στρώνουμε το ταψί με χαρτί ψησίματος και μπορούμε να ψήσουμε για 25 λεπτά
στους 200 βαθμούς.

Αφήστε το παντεσπάνι να κρυώσει και μετά κόψτε τον στα 4.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα με λευκή σοκολάτα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος. Λιώστε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρι με 2 κουταλιές της σούπας γάλα και αφήστε τη να κρυώσει για 7-8 λεπτά. Προσθέστε τη λευκή σοκολάτα πάνω από τη σαντιγί και ανακατέψτε για άλλο ένα λεπτό.

Για την μαυρη κρέμα
Βάζουμε το μασκαρπόνε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την νουτέλα. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθεί τέλεια.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε ένα κομμάτι από το παντεπσανι σε ένα ταψάκι, σιροπιάζουμε και προσθέτουμε μία μία τις κρέμες μαύρη-λευκη, μαύρη και καλύψτε με κρέμα λευκής σοκολάτας.
Ετριψα στο μπλεντερ τις άκρες που τετργώνισα το παντεσπανι και σκέπασα με αυτές την τούρτα.

Αφήστε να κρυώσει για 2-3 ώρες.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΚουνουπιδοκεφτές…σας προτείνω να τους δοκιμάσετε
Επόμενο άρθροΜελομακάρονα με γλυκάνισο…όσοι το έχουν δοκιμάσει δε το ξεχνούν