Κέικ με υπέροχη κρέμα σοκολάτας και μπισκότα

Εάν χρειάζεστε μια συνταγή για ένα κέικ σοκολάτας που λατρεύουν όλοι και δεν θέλετε να περάσετε πολύ χρόνο στην κουζίνα, τότε αυτό είναι το σωστό κέικ για εσάς. 

Συστατικά:

120 γραμμάρια σκόνη ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτας
5-8 κουταλιές ζάχαρης
10 g ζάχαρη βανίλιας
750 ml γάλακτος + περίπου 200 ml γάλακτος για τα μπισκότα
Περίπου 210 γραμμάρια μπισκότα παπαδοπουλου μακρόστενα
100 g σοκολάτας
100 g βούτυρο
60 g σαντιγί μορφατ + 80 ml γάλα ή κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Προσθέστε την ζάχαρη σε 500 ml γάλακτος και ρίξτε και τη ζάχαρη βανίλιας ανακατέψτε και βράστε.
Ανακατέψτε την σκονη ζαχαροπλασικής με 250 ml γάλακτος έτσι ώστε να μην υπάρχουν σβώλοι και προσθέστε στο βραστό γάλα. Μαγειρέψτε μέχρι να πήξει η πουτίγκα, στη συνέχεια αφαιρέστε την από τη φωτιά και προσθέστε 100 γραμμάρια σοκολάτας, ανακατέψτε καλά και αφήστε την γέμιση να κρυώσει αφου την σκεπάσετε με μεμβρανη που να εφάπτετε στην κρεμα σοκολάτας.

Χτυπάμε την σαντιγί με το γάλα. Προσθέστε βούτυρο στην κρύα κρεμα σοκολάτας, χτυπήστε
ελαφρά με ένα μίξερ και μετά προσθέστε αργά την σαντιγί, κουτάλι με κουτάλι,
ανακατεύοντας με ένα μίξερ όλη την ώρα. Κρατήστε λίγο από το μείγμα αυτό για διακόσμηση.
Στρώστε μια φόρμα 30x10cm με μεμβράνη. Βουτήξτε τα μπισκότα στο γάλα και στρώστε σε
την φόρμα.
Στρώστε μια σειρά από μπισκότα, μια στρώση απο την κρέμα σοκολάτας,

μια σειρά από μπισκότα, μια σειρά κρέμα σοκολάτας και για άλλη μπισκότα και μια φορά κρεμα σοκολάταςκαι τελειώστε με μια στρώση με μπισκότα. Σκεπάζουμε με μεμβρανη και αφήνουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο για να σφίξει.

Την επόμενη μέρα, βγάλτε το κέικ από την φόρμα σε ένα δίσκο

και διακοσμήστε το κέικ με την υπόλοιπη γέμιση που κρατήσαμε (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια τσαντα ζαχαροπλαστικής). Κόψτε και σερβίρετε.

** Εάν φτιάχνετε ένα μεγαλύτερο κέικ, προσθέστε άλλα 2-3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλαουρ για να κάνετε την κρέμα πιο σφικτή.

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΣτήθος κοτόπουλου με κρέμα γάλακτος και λαχανικά
Επόμενο άρθροΟι πατάτες είναι πιο νόστιμες από το κρέας όταν μαγειρεύονται με αυτόν τον τρόπο.