Κέικ Πορτοκαλιού με Τρούφα και Καρύδια

Η υφή του κέικ είναι αφράτη και υγρή, με πλούσια γεύση πορτοκαλιού που διαπερνα κάθε μπουκιά. Η τρούφα δίνει μια ωραία γήινη σοκολάτα, ενώ τα καρύδια πρόσθεταν μια τραγανή υφή και μια νόστιμη καρυδάτη γεύση.

Η ισορροπία των γεύσεων είναι τέλεια – όχι πολύ γλυκό, όχι πολύ πικρό, απλά τέλειο. Το κέικ ειναι επίσης πανέμορφο, με επικάλυψη από τρούφα και καρύδια.

Υλικά:

400 γρ. χυμό πορτοκάλι
250 γρ. ηλιέλαιο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
300 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 μπέικιν πάουντερ
500 γρ. αλεύρι (κοσκινισμένο)
100 γρ. τρούφα
100 γρ. καρύδια (χοντροκομμένα)

Για την επικάλυψη:

125 γρ. κουβερτούρα (σπασμένη σε κομμάτια)
5 κ.σ. νερό
5 κ.σ. ηλιέλαιο
50 γρ. καρύδια (χοντροκομμένα)

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C με αντιστάσεις.
Αλείψτε με ηλιέλαιο ένα ταψί (35x30cm).
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε με σύρμα το χυμό πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη σόδα μαγειρικής.
Προσθέστε τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε καλά.
Ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Προσθέστε την τρούφα και τα χοντροκομμένα καρύδια και ανακατέψτε απαλά.
Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που θα βάλετε στο κέντρο του κέικ.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς.
Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε σε σιγανή φωτιά την κουβερτούρα, το νερό και το ηλιέλαιο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Ρίξτε την επικάλυψη σοκολάτας πάνω στο κέικ και απλώστε την ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
Πασπαλίστε με τα υπόλοιπα χοντροκομμένα καρύδια.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρετε.

Προτάσεις:

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα καρύδια με αμύγδαλα ή φιστίκια.
Για πιο έντονη γεύση πορτοκαλιού, μπορείτε να προσθέσετε 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού στην επικάλυψη σοκολάτας.
Αν θέλετε, μπορείτε να γαρνίρετε το κέικ με φρέσκα φρούτα, όπως φράουλες ή πορτοκάλια.
Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας ελενη τσιουκανη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ πορτοκαλιού

Συστατικά:

3 αυγά
2,5 φλιτζάνια αλεύρι
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
Μισό ποτήρι λάδι
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 φλούδα πορτοκαλιού ψιλοκομμένη
2 σταγόνες χυμό λεμονιού
1 μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας βανιλίνη
1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά

Πώς να το φτιάξω:

1 Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
2 Βάζετε τα αυγά και τη βανίλια σε ένα ηλεκτρικό μίξερ και ανακατεύετε καλά.
3 Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρέμα.
4 Ρίχνουμε το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε καλά.
5 Προσθέτουμε τα υλικά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ή μίξερ χειρός.
6 Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί. Συνήθως χρειάζονται περίπου 35 λεπτά στους 175 βαθμούς

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι του Gharib Naeim

Προηγούμενο άρθροΚορμός με μπισκότα και γλυκό του κουταλιού βύσσινο
Επόμενο άρθροΑρακάς αυγολέμονο