Το πραγματικό CherryCake

Συστατικά

Για την βάση
1 φλιτζάνι ζάχαρι (το φλυτζάνι είναι: 110 ml),
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν,
3 αυγά,
Ξύσμα λεμονιού (1 κουταλάκι)
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (το κύπελλο είναι: 200 ml).
Για το τζελ κερασιού.
1 φλιτζάνι μαρμελάδα κερασιού,
200 ml. νερό (1 φλιτζάνι),
1 κουταλιά της σούπας cornflour (ένα πλήρες κουτάλι).
Για την κρέμα
3 φλιτζάνια γάλακτος,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 κουταλιά της σούπας cornflour (ένα πλήρες κουτάλι),
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη καρύδα,
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
1 αυγό,
1 πακέτο βανίλιας (5 γραμμάρια),
50 γραμμάρια βούτυρο.

Διαδικασία του τσιζκέικ 

Πρώτον, τοποθετήστε ένα χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί αποσπώμενων πλευρών (26 cm) εάν έχετε αλλιώς κλασικό.
Στη συνέχεια, για να προετοιμάσετε το μείγμα κέικ, ανακατέψτε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα βαθύ μπολ μέχρι να γίνει λευκό.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Προσθέστε το μπεικιν και το αλεύρι με κοσκίνισμα και ανακατέψτε καλά.
Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι σας.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 ° C μέχρις ότου η κορυφή του κέικ γίνει ελαφρώς χρυσή.
Μην προθερμαίνετε το φούρνο.
Μετά το ψήσιμο, αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.
Για να προετοιμάσετε την κρέμα, συνδυάστε το γάλα, το αλεύρι, το κορνφλαουρ, τη ζάχαρη, την τριμμένη καρύδα και το αυγό σε μια βαθιά κατσαρόλα.
Ανακατέψτε τα με ένα σύρμα.

Στη συνέχεια μαγειρέψτε το με ανακάτεμα μέχρι να γίνει παχύ.
Όταν γίνεται αρκετά παχύ, αφαιρέστε το από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατέψτε για 1 ή 2 λεπτά χρησιμοποιώντας ένα μίξερ.
Ρίξτε τη κρέμα στο κέικ και απλώστε την.
Για να προετοιμάσετε το τζελ κερασιού, συνδυάστε το νερό, τη μαρμελάδα κερασιού και το κορνφλαουρ σε μια βαθιά κατσαρόλα.

Βράστε το και μαγειρέψτε το με ανακάτεμα μέχρι να γίνει παχύ.
Όταν γίνει αρκετά παχύ, ρίξτε το τζελ πάνω στην κρέμα.
Στη συνέχεια, αφήστε το κέικ να κρυώσει στη θερμοκρασία δωματίου.
Στη συνέχεια, βάλτε το να κρυώσει στο ψυγείο για 4 ή 5 ώρες.
Όταν  το τσζκέικ είναι αρκετά κρύο , κόψτε σε φέτες και σερβίρετε.
Εάν αφήσετε το κέικ στο ψυγείο για μια νύχτα, θα είναι πιο νόστιμο.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φράουλα ή βατόμουρο αντί για κεράσι.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια κρασιού με ελάχιστη ζάχαρη νηστίσιμα
Επόμενο άρθροΠρασόπιτα…Πανεύκολη και πεντανόστιμη !!!