Υλικά
400 γρ αλεύρι
1 αυγό
250 γρ πρόβειο γιαούρτι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
50 γρ βούτυρο αγελαδινό ή πρόβειο (αν δεν σαν ενοχλεί η μυρωδιά)
250 γρ φέτα σκληρή και πικάντικη
λίγο νερό βρύσης (αν χρειαστεί)

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Βάζεις το βούτυρο σε κομματάκια πάνω στο μεγάλο ταωί του φούρνου και το βάζεις στο φούρνο να λιώσει.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύεις καλά με το χέρι ή με ένα πιρούνι.
  4. Χτυπάς το αυγό σε ένα μπολάκι και το ρίχνεις και αυτό μέσα.
  5. Ρίχνεις σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύεις για να δημιουργηθεί ένας όχι πολύ ρευστός χυλός. Αν σου φαίνεται πολύ σφικτός ο χυλός, μπορείς να ρίξεις λίγο νερό για να τον αραιώσεις, χωρίς όμως υπερβολές.
  6. Προσθέτεις στο χυλό τα 3/4 της φέτας και ανακατεύεις ξανά.
  7. Ρίχνεις τον χυλό στο μεγάλο ταψί και πασπαλίζεις από πάνω την υπόλοιπη φέτα.
  8. Ψήνεις για 50 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και μόλις ροδίσει το βγάζεις από το φούρνο και το αφήνεις να κρυώσει καλά πριν το κόψεις σε κομμάτια.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣάλτσα ζυμαρικών με λαχανικά
Επόμενο άρθροΣαλάτα με ψητές μελιτζάνες