Υλικά
400 γρ αλεύρι
1 αυγό
250 γρ πρόβειο γιαούρτι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
50 γρ βούτυρο αγελαδινό ή πρόβειο (αν δεν σαν ενοχλεί η μυρωδιά)
250 γρ φέτα σκληρή και πικάντικη
λίγο νερό βρύσης (αν χρειαστεί)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Βάζεις το βούτυρο σε κομματάκια πάνω στο μεγάλο ταωί του φούρνου και το βάζεις στο φούρνο να λιώσει.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύεις καλά με το χέρι ή με ένα πιρούνι.
- Χτυπάς το αυγό σε ένα μπολάκι και το ρίχνεις και αυτό μέσα.
- Ρίχνεις σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύεις για να δημιουργηθεί ένας όχι πολύ ρευστός χυλός. Αν σου φαίνεται πολύ σφικτός ο χυλός, μπορείς να ρίξεις λίγο νερό για να τον αραιώσεις, χωρίς όμως υπερβολές.
- Προσθέτεις στο χυλό τα 3/4 της φέτας και ανακατεύεις ξανά.
- Ρίχνεις τον χυλό στο μεγάλο ταψί και πασπαλίζεις από πάνω την υπόλοιπη φέτα.
- Ψήνεις για 50 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και μόλις ροδίσει το βγάζεις από το φούρνο και το αφήνεις να κρυώσει καλά πριν το κόψεις σε κομμάτια.