Ένα κέικ αφρός με ινδοκάρυδο σιροπιασμένο με σοκολάτα! Τα παιδιά θα το λατρέψουν και θα το ζητούν συνέχεια!

Το κέικ το οποίο είναι πολύ πολύ παλιά συνταγή το φτιάχνουν οι νοικοκυρές όλες εκείνη την εποχή πολύ συχνά τη συνταγή την έφερε η μητέρα μου όταν είχε κάνει ένα ταξίδι στην Ξάνθη στην αδερφή της 

Κέικ με σιρόπι σοκολάτας και ινδοκάρυδο

Συστατικά μπισκότων:

4 αυγά
2 φλιτζάνια ζάχαρη (400 g)
2 ποτήρια γάλα (400 ml)
1,5 φλιτζάνι λάδι (300 ml)
1 ζάχαρη βανίλιας
2 μπεικι παουντερ
4 φλιτζάνια αλεύρι (600 g)

Μείγμα σοκολάτας:

200 γραμμάρια σοκολάτας
1 ποτήρι γάλα (200 ml)
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (100 g)
60 g μαργαρίνης
300 g αλεύρι καρύδας
μαρμελάδα όπως επιθυμείτε (δαμάσκηνο, βερίκοκο .. ναι και ήταν πιο υγρό προσθέστε λίγο
χλιαρό νερό)

Παρασκευή:

Πρώτα ανακατέψτε τα συστατικά, τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά με ένα μίξερ.
Προσθέστε ζάχαρη βανίλιας, γάλα και λάδι και ανακατέψτε με ένα μίξερ.
Τέλος, προσθέστε αλεύρι και μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε τα πάντα με ένα μίξερ.

Ετοιμάσαμε ένα ταψί 22 x 38 cm στον οποίο βάζουμε χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε το κεικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Μετά από 20 λεπτά ελέγχουμε. (Τρυπάμε το κεικ με ένα μαχαίρι και αν δεν μένει τίποτα στο μαχαίρι τότε είναι ψημένο, αν ναι, τότε ψήνουμε ακόμα.)

Προετοιμάστε το μείγμα σοκολάτας
Ανακατέψτε τα συστατικά, σοκολάτα, γάλα, ζάχαρη και μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
Ανακατέψτε τα πάντα μέχρι το μείγμα να είναι ομοιόμορφο. Χρησιμοποιούμε ένα χλιαρό
μείγμα.

Κόψτε το ζεστό μπισκότο σε κύβους.


Βουτήξτε κάθε κύβο σε χλιαρή σοκολάτα, γυρίστε το από όλες τις πλευρές για να απορροφήσει
καλά τη σοκολάτα και στη συνέχεια ρίξτε την τριμμένη καρύδας.


Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να βυθίσετε ένα μέρος του μπισκότου σε κάποια υγρή μαρμελάδα,
στη συνέχεια σε σοκολάτα και αλεύρι καρύδας.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣπιτικά Τουλουμπάκια
Επόμενο άρθροΗ μελιτζανόσαλατα