Κόκκινο Κέικ Φακής  Χωρίς γλουτένη

Η σημερινή συνταγή είναι γρήγορη, υγιεινή, πολύ νόστιμη και μυρωδάτη! 🥰

Υλικά

Μπορείτε να επιλέξετε τα μπαχαρικά σύμφωνα με το γούστο σας, αλλά με αυτά, μου άρεσε πολύ 😉
1 κουταλάκι του γλυκού Κόκκινες Φακές
2 αυγα
1/2 κγ Γιαούρτι
1/3 κγ Ελαιόλαδο
Τυρί φέτα – 150-200 g
Μπέικιν πάουντερ – 1 πακέτο
αλάτι
Ανηθο
Κύμινο
Αποξηραμένη μέντα / Μέντα 
Πάπρικα
Για πασπάλισμα – Μαύρο Κύμινο, Σουσάμι.

Εκτέλεση

Οι φακές μουλιάζονται από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε καλά και τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τα αυγά. Τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά και το τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου.

ΥΓ: Στις φωτογραφίες φαίνεται στεγνό, αλλά δεν είναι καθόλου, είναι μάλιστα αρκετά ζουμερό και απαλό σαν βαμβάκι.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπριός με κρέμα λεμονιού
Επόμενο άρθροΓλυκό σαλάμι με μπανάνα…απίστευτα απλό