“Αλφαχόρες” το μπισκότο με την θεϊκή Γέμιση

Συστατικά

300g (20 κουταλιές της σούπας) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
400g (1 φλιτζάνι) ζάχαρη
4 κρόκοι αυγού, σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ (ή κονιάκ ή ουίσκι)
280g (1 φλιτζάνι) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500g (2 φλιτζάνια) κορν φλαουρ
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα 2/3 λεμονιού

Γέμιση καραμέλας (Dulce de leche)*
Χωρίς ζάχαρη τριμμένη καρύδα, για γαρνιτούρα

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, ανακατέψτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει πολύ κρεμώδες.
Προσθέστε τους κρόκους αυγού και ολόκληρο αυγό και ανακατέψτε καλά για να τα ενσωματώσετε.
Προσθέστε κονιάκ,ξύσμα λεμονιού, βανίλια. Ανακατέψτε καλά.
Στη συνέχεια προσθέστε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι και το κορν φλαουρ, ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να μην παραμείνουν στεγνά.
Η τελική ζύμη θα είναι πολύ μαλακή και μεταξένια αλλά όχι κολλώδης.
Αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170ºC
Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ρίξτε τη ζύμη σε πάχος ½ cm.
Χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό κόφτη, κόψτε σε κύκλους και τοποθετήστε τους σε ένα ταψί βουτυρωμένο και στρωμένο με μία λαδόκολα.Το πάχος και το μέγεθος εξαρτώνται απόλυτα απο έσας.
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να πάρουν χρώμα. Αφήστε να κρυώσουν εντελώς σε μια σχάρα.
Βάλτε μια κουταλιά της σούπας Γέμιση καραμέλας (dulce de leche) (με ένα κουτάλι) και γεμίστε την επίπεδη πλευρά ενός μπισκότου. Πιέστε ελαφρά με την επίπεδη πλευρά ενός άλλου μπισκότου.
Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ισιώστε τις πλευρές σκουπίζοντας κάθε γέμιση που έχει ξεχειλίσει.
Αυτό θα αφήσει ένα μονοπάτι για να κολλήσει η καρύδα.
Βάλτε καρύδα χωρίς ζάχαρη σε ένα μπολ και κυλίστε τις πλευρές από τις αλφαχόρες έτσι ώστε να έχετε ομοιόμορφη επίστρωση ή αφήστε το απλό.

Σημειώσεις
Συμπληρώματα: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαρμελάδες ή γκαναζ. Αλλά το dulce de leche θα τις μετατρέψει στις πιο εκπληκτικές αλφαχόρες.


*Γέμιση Καραμέλας (dulce de leche)

Συστατικά

2 κουτιά 395g ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C. Ρίξτε το συμπυκνωμένο γάλα σε ένα μικρό ταψάκι.
Τοποθετήστε το ταψάκι σε ένα ταψί. Ρίχνουμε νερό στο ταψί για να φτάσουμε στα μισά της πλευράς από το μικρό ταψάκι.
Βήμα 2
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε, ξαναγεμίζουμε το ταψί με νερό, εάν είναι απαραίτητο, για 1 ώρα 45 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα σκούρου χρυσού. Χτυπάμε ελαφρά το μείγμα μέχρι να γίνει λείο.
Ρίξτε σε αποστειρωμένο βάζο και σφράγιστε χωρητικότητας 500 ml (2 φλιτζάνια). Μόλις ανοίξει, φυλάξτε στο ψυγείο

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι λεμονάτο με μία μαγική σάλτσα
Επόμενο άρθροΕύκολη πάστα Φλώρα