Ανάποδο Κέικ Φράουλας

Η Συνταγή είναι της  Βίκη Βογιατζή (VIVO)

Υλικά: (όλα σε θερμοκρασία δωματίου)

Για το topping
300 γρ. καθαρισμένες φράουλες, κομμένες στα 4 ή περισσότερα κομμάτια αν είναι πολύ μεγάλες
½ φλ. ζάχαρη
2 κ.σ. νισεστέ

Για το κέικ
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γρ. (1 κ.σ.) μπέικιν 
125 γρ. (1/2 φλ.) βούτυρο
200 γρ. (1 φλ.) ζάχαρη (κατά προτίμηση ακατέργαστη)
4 μικρά αυγά
150 γρ. γιαούρτι (όχι στραγγιστό)
1 κ.γλ. υγρή βανίλια
¼ κ.γλ. αλάτι
25 γρ. βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση:

Ανάβουμε το τον φούρνο μας στους 175ο C
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τις φράουλες και τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το νισεστέ. Τις ανακατεύουμε ελαφριά ώστε να πάει παντού η ζάχαρη και νισεστέ και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και προσθέτουμε το αλάτι.
Χτυπάμε με το μίξερ, το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μείγμα λείο και αφράτο. (βοηθάει αν έχουμε λιώσει λίγο το βούτυρο)
Συνεχίζοντας να δουλεύει το μίξερ προσθέτουμε στο μείγμα, ένα-ένα τα αυγά, έτσι ώστε κάθε αυγό να ενσωματωθεί με το μείγμα πριν ρίξουμε το άλλο.
Προσθέτουμε το αλεύρι τμηματικά και εναλλάξ με το γιαούρτι, χτυπάμε για να γίνει το μείγμα λείο. Έπειτα ρίχνουμε στο μείγμα μας τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη ώστε να γίνει πιο αφράτο.

Βουτυρώνουμε με τα 25 γρ. βούτυρο, ένα ταψάκι με διάμετρο 16cm ή ορθογώνιο 23Χ18cm περίπου και ότι βούτυρο περισσέψει το σκορπίζουμε στη βάση από το ταψάκι μας.
Αδειάζουμε ομοιόμορφα στο ταψάκι μας όλο το μείγμα από με τις φράουλες , που λογικά θα έχει βγάλει και κάποια υγρά και θα ίσως να έχει λιώσει και η ζάχαρη.
Από πάνω αδειάζουμε και τη ζύμη του κέικ.
Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά πριν το αναποδογυρίσουμε. Όσο ακόμα είναι ζεστό, το topping φράουλας θα αρχίσει να τρέχει και θα απλωθεί γύρω από το κέικ. Αν όμως θέλετε να αποφύγετε όλο αυτό, αφήστε το να κρυώσει περισσότερο ώστε να σταθεροποιηθεί κάπως το φραουλένιο topping.

ΠΗΓΗ: vivoglutenfree.com

Προηγούμενο άρθροΜπαρες σοκολάτες με καρύδα σε 3 κινήσεις
Επόμενο άρθροΠαπουτσάκια Τεμπέλικα