Κεικ Μπριος με καρύδια!

Η παρασκευή νόστιμου κεικ στο σπίτι είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο εύκολη από ό,τι νομίζετε.

Συστατικά:

1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό – 250 ml
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη – 100 γρ
1 κουταλιά της σούπας μαγιά – 8 γρ
3 κρόκοι αυγών
1/4 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο – 60 γρ
3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις – 500 γρ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι – 3 γρ
ξύσμα πορτοκαλιού

Γέμιση:
1 φλιτζάνι καρύδια (130 g),
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη (150 g),
2 κουταλιές της σούπας κακάο (30 g),
2 ασπράδια αυγών.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να καθίσει για 7 λεπτά.
Προσθέστε τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια ζύμη. Ζυμώνουμε τη ζύμη για 8-10 λεπτά.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 120 λεπτά ή να διπλασιαστεί σε όγκο. Αυτό μπορεί περισσότερο ή λιγότερο χρόνο ανάλογα με την υγρασία και τη θερμοκρασία στο σπίτι σας.

Αφού διπλασιαστεί ο όγκος της ζύμης, μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια λαδωμένη επιφάνεια και τη χωρίζουμε σε 2 κομμάτια.
Ανοίξτε κάθε κομμάτι σε ένα ορθογώνιο 30 x 25 cm. Απλώνουμε το μείγμα των καρυδιών πάνω από τη ζύμη. Ξεκινώντας από τη μία γωνία, τυλίγουμε σφιχτά τη ζύμη προς τα πάνω και τοποθετήστε τη ραφή προς τα κάτω φροντίζοντας να σφραγίσετε τις άκρες της ζύμης όσο
καλύτερα μπορείτε. Πλέξτε τα σχοινιά μεταξύ τους, τσιμπώντας τα άκρα μεταξύ τους για να σφραγίσουν.

Τοποθετήστε το κεικ στην φόρμα.


Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει ξανά για 1-2 ώρες. Μόλις φουσκώσει η πλεξούδα, αλείψτε με αυγό. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 C. Ψήστε τα για 40-45 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΜπακλαβάς με δαμάσκηνα και καρύδι, ζουμερός και γευστικός
Επόμενο άρθροΧταπόδι βραστό με πατάτες