Ψωμάκια με κρέμα

Υλικά

300 ml (1 1/4 φλιτζάνι) ζεστό γάλα
18 γρ μαγιά μπύρας
100 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) ζάχαρη
2 αυγα
100 ml (1/2 φλιτζάνι) ηλιέλαιο
800 γραμμάρια (5 1/3 φλιτζάνια) αλεύρι
6 g (1 κουταλάκι του γλυκού) αλάτι

Για την κρέμα:
400 ml (1 3/4 φλιτζάνι) γάλα
70 γρ (1/3 φλιτζάνι) ζάχαρη
1 αυγό
8 γραμμάρια (2 κουταλιές της σούπας) ζάχαρη βανίλιας
20 γραμμάρια (2 κουταλιές της σούπας) κορν φλαουρ
15 γραμμάρια (1 κουταλιά της σούπας) αλεύρι
15 γραμμάρια (2 κουταλιές της σούπας) βούτυρο
1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέστε τα αυγά, το ηλιέλαιο και ανακατέψτε ξανά.
Στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατέψτε καλά μαζί για να δημιουργήσετε τη ζύμη.
Αλείφουμε τη ζύμη με λάδι, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 3 ώρες.
Πασπαλίζουμε με αλεύρι την επιφάνεια εργασίας. Ζυμώνουμε τη ζύμη, τη χωρίζουμε σε μικρότερα κομμάτια (6-8) και κάνουμε μπαλάκια.
Μεταφέρετε τις μπάλες στο ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη, τη βανίλια ζάχαρη, το κορν φλαουρ, το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η γέμιση. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε όλα καλά.
Πιέζετε με τα χέρια σας και σχηματιζετε ψωμάκια και προσθέτετε τη γέμιση από πάνω με μια σακούλα ζαχαροπλασικής με λεπτό στομιο κανοντας ένα σαλιγκαρι


Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά.
Διακοσμούμε με άχνη ζάχαρη.

Find more delicious Recipes here

Προηγούμενο άρθροCheesecake Λεμονιού
Επόμενο άρθροΠιτσάκια με πίτες