Μινι Πιτσάκια

Λαχταριστά, τραγανά, γεμάτα με τα αγαπημένα μας υλικά, τα μίνι πιτσάκια αποτελούν μια ιδανική επιλογή για κάθε περίσταση.

Υλικά:

Για τη ζύμη:
150 ml ζεστό φρέσκο γάλα
150 ml ζεστό νερό
1 πακέτο ξηρή μαγιά/7 g/ ή 1/2 κύβο φρέσκια μαγιά
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 πρέζες αλάτι
100 ml λάδι 1 αυγό
περίπου 800 γρ αλεύρι (+ -)

Για τη γέμιση:
1 κόκκινη, 1 πράσινη, 1 κίτρινη φρέσκια πιπεριά
60 γρ κίτρινο τυρί
60 γρ. αγαπημένο αλλαντικο

Για επάλειψη: πελτέ ντομάτας ή κέτσαπ/κατά το γούστο σας/
Για να απλώσετε από πάνω: 1 κρόκο αυγού + 1 κουταλιά της σούπας λάδι

Για πασπάλισμα: σουσάμι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το φρέσκο γάλα, το νερό, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, τη μαγιά και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι. Αφήνουμε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί για 15 λεπτά.

Προσθέτουμε σταδιακά και τα υπόλοιπα προϊόντα. Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει. Αφήστε το να φουσκώσει για μιάμιση ώρα.

Σε αυτό το διάστημα ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Κόβουμε όλα τα προϊόντα σε πολύ μικρούς κύβους.
Χωρίστε την έτοιμη ζύμη σε 14 ή 16 μέρη. Σχηματίζουμε μπάλες. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15-20 λεπτά.
Πλάθουμε και ανοιγουμε τα πιτσακια. Αλείφουμε με τον πελτέ ντομάτας. Βάζουμε το μείγμα για τη γέμιση.
Αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο και το λάδι. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να γίνουν.

Καλή όρεξη!🍀

Лесно и вкусно с Катя

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μίνι πιτσάκια

Μινι πιτσάκια

Συστατικά ζύμης:

Ένα φλιτζάνι ζεστό γάλα
Ένα φλιτζάνι ζεστό νερό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Ενάμισι κουταλιά της σούπας στιγμιαία μαγιά
Μόνο ένα τέταρτο φλιτζάνι φυτικού ελαίου
6 φλιτζάνια αλεύρι
Κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Συστατικά σάλτσας:
4-5 κσ Φυτικό λάδι
Ένα κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 ντομάτες ψιλοκομμένες σε κυβάκια
Κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας καλή πελτέ ντοματας
Ένα τέταρτο του κουταλιού του γλυκού κύμινο
Ένα μικρό κουτάλι ρίγανης

Προστέθηκε στην πίτσα:
Τυρί μοτσαρέλας ή kashkaval
μαύρη ελιά
Λουκάνικο
Πιπεριά

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα ρίχνουμε το γάλα, νερό, ζάχαρη, μαγιά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το λάδι χτυπάμε λίγο και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά
και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια συνοχή ζύμης οπότε ζυμώνουμε
με το χερι μέχρι να πάρουμε μια μαλακή και λεία ζύμη.

Λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε το ζυμάρι μας μέσα το λαδώνουμε και αυτό και το
σκεπάζουμε με μία μεμβράνη να ξεκουραστεί για 45 λεπτά

Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, με το
σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε και αφήνουμε
να βράσουν.
Στην συνέχεια βάζουμε μεσα ένα μπλεντερ χειρός και τα χτυπάμε όλα μαζί λιώσουν.


Προσθέτουμε τον πελτέ ντοματας αλάτι και ανακατευουμε με μία ξύλινη κουτάλα να δέσει η σάλτα. Ρίχνουμε το κύμινο , ριγανη σβήνουμε και αφήνουμε να πήξη η σάλτσα

Η ζύμη έχει φουσκώσει την ζυμώνουμε λίγο και κόβουμε κομμάτια όσο η χουφτα μας και
ανοίγουμε ένα χοντρό φύλλο πάχους περίπου 1/2 εκ και ένα ποτήρι κόβουμε τα πιτσάκια μας.

Απλώνουμε τα πιτσάκια σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος απο πάνω βάζουμε σάλτσα τυρί τριμμένο

ελιά , λουκάνικο, πιπερια, ρίγανη και προθερμαίνουμε στους 180ο C στον αέρα.


Ψήνουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Καλή Επιτυχία

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΡολάκια με σπανάκι και τυρί φέτα: μια ωδή στην ελληνική κουζίνα
Επόμενο άρθροΝηστίσιμα Γεμιστά με Ντομάτες και Πιπεριές