Σουφλέ με ψωμί του τοστ

Υλικά:

16 φέτες του τοστ χωρίς κόρα
1/2 κιλό κίτρινα τυριά τριμμένα
16 φέτες ζαμπόν
8 φέτες τυρί του τοστ γκούντα
3 αυγά
2 ποτήρια γάλα
Βούτυρο για το άλειμμα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος. Βάζουμε μια στρώση με φέτες ψωμί
του τοστ και αλείφουμε με λίγο βούτυρο.
Στρώνουμε από πάνω τις μισές φέτες ζαμπόν και στη συνέχεια τις φέτες από το
τυρί του τοστ.
Βάζουμε από πάνω άλλη μια στρώση φέτες ψωμί του τοστ και μετά μια στρώση με
τις υπόλοιπες φέτες από το ζαμπόν.

Τελειώνουμε με τα διάφορα τριμμένα τυριά καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του
πυρέξ.
Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ το γάλα, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με
το μείγμα το ψωμί σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για τουλάχιστον 1
ώρα να μουσκέψει καλά.
Ρίχνουμε μερικά κομματάκια βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,
στους 180C, για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά του.
Μόλις πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμο.
Το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
Είναι πολύ εύκολο και πεντανόστιμο!!

Η Συνταγή είναι της Γιωτας Αναστασοπούλου

Προηγούμενο άρθροΜπριζόλες σε σάλτσα λιωμένου τυριού με μουστάρδα
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια κοκκινιστά με μακαρόνια