Αφράτο τυρόψωμο με τσένταρ

Υλικά

Για τη ζύμη
2 ποτήρια ζεστό γάλα – 400 ml
1 συσκευασία στιγμιαία μαγιά – 10 γραμμάρια
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη – 15 γραμμάρια
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι -8 γραμμάρια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο – 20 ml
4 φλιτζάνια αλεύρι – 480 γραμμάρια

Για την γέμιση – 200 γραμμάρια τυριού τσένταρ

Επικάλυψη
1 κρόκος αυγού
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Σουσάμι άσπρο και μαύρο

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σ ένα μεγάλο μπολ το γάλα τη ζάχαρη τη μαγιά και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι ανακατεύουμε αρχικά μ ενα κουτάλι και μετά ζυμώνουμε με το χέρι.
Ρίχνουμε το λάδι και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι η ζύμη να μη κολλάει στα χέρια μας.Πρέπει η ζύμη να ναι μαλακή. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και αδειάζουμε τη ζύμη απ το μπολ. Ζυμώνουμε 5 λεπτά και μετά χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη.

Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με τα χέρια το πατάμε με τα δάχτυλα ν ανοίξει στο μέγεθος περίπου ενός πιάτου.
Βάζουμε 50 γρ.τσένταρ στο κέντρο και κλείνουμε σε πουγκί. Κάνουμε την ίδια διαδικασία με τα άλλα 3 κομμάτια.
Τα πατάμε πάλι με τα χέρια μας να πλατύνουν και τα βάζουμε στο ταψί που έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε 20 λεπτά.Τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και το λάδι και τα πασπαλίζουμε με τα σουσάμια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 200 ° C.

Καλή επιτυχία

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΚέικ γιαουρτιού (χωρίς αλεύρι)
Επόμενο άρθροΦρέσκα κρουασάν με λουκούμι ή σοκολάτα σε ζύμη βουτύρου